Alıntı:
0123 Nickli Üyeden Alıntı
Allah'a gerçekten inanıyorum, sanırım yaşamaya devam edemeyeceğim sanırım, şöyleki namaz ve oruç borçlarımı ödeyip ölmek istiyorum. Allah'a bunun için sürekli dua ediyorum. Birçok hocaya sordum net bir cevabı da yok fakat intihar eden ebediyen cehennemde mi kalır ? Bence Allah affeder diye düşünüyorum tabi ki cezası olur.
|
Ölebilirsin tabii kardeşim... Şu an, şu dakika öldürebilirsin kendini. Rahmân o kadar büyük ki onun verdiği cana (insanın kendisine kast etmesine) müsaade etmiş. Subhanallah. Ancak bakalım Rahmân bu iznin dışında neler söylüyor;
"O ki, yarattığı her şeyi güzel yaptı. İnsanı yaratmaya da çamurdan başladı. Sonra onun neslini, bir öz sudan, değersiz bir sudan yarattı. Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi..." Secde Suresi 7-9
"Andolsun ki, sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele." Bakara Suresi 155
Uyurken bile bir kabus gördüğünde ürkerek/korkarak kalkıyorsun. Beklenmedik bir ses duyduğunda ya da beklemediğin bir şey gördüğünde korkuyorsun. Ancak korkunun kendisini yaratan Allah'tan korkmayıp, onun verdiği canı almayı başta
iman eksikliği olarak görüyorum ben. Tam olarak iman eden bir insanın (psikolojik ya da metafiziksel olarak bir problemi yoksa) intihar düşüncesine sahip olabileceğini düşünmüyorum.
Bak başka ayetlerinde Zülcelali vel İkram ne buyuruyor;
"..Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" Maide Suresi 32
"..Kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayınız..." Bakara suresi 195
İman eksikliği olan birinin namazı ve orucu ne kadar kabul olur onu yaradan bilir ancak başına gelen her şeyin Allah'tan geldiğini kabul edip yoluna öyle devam etmen gerekmez mi?
"..O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez."
Enam Suresi 59
Hz. Eyyüp'ün başına gelen musibetlere sabırla katlandığı için yüce rabbimin övgüsüne mazhar olmadı mı?
"..O ne güzel bir kuldu!..." Sad Suresi 44
Sen de başına gelen herşeye sabreden, hayrın şerrin O'ndan geldiğine inanip yaşayan o güzel kullardan olmak istemez misin kardeşim?