Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben kimden bahsettigini bilmiyorum,
ama benim pirimden sonra en çok sevdigim alim muhyiddin ibni arabi söylüyorsa ben inanirim,
ayrica
kuran yaşayanlar içindir, ben kuran okunmasi değilde , Ahmed ibni hanbel hz. gibi düşünüyorum , şöyle diyor;
Kabristana girdiğinizde Ayetel Kürsi ve üç defa İhlas suresini okuyarak şöyle dua ediniz: Allah'ım, onun ecrini şu kabir halkına ulaştır.
sadece bu kadar
|
Evet hocam işte bizde öyle yapıyoruz, okuduğumuz kuranın sevabını bağışlıyoruz.
Ben şöyle bağışlıyorum:
3 ihlas 1 Fatiha okuyorum en başta ki zemin sağlamlaşsın.
Sonra , ye erhamerrahimin x3 Bu okumuş olduğum kuranın noksanlarını tamamla hatalarını aff eyle yüce katında kabul ve makbul eyle.
Bundan hasıl olan sevabı başta peygamberim hz Muhammed s.a.v in ruhlarına, ashabına , ehli beytine sonrasında mağribden maşrika gün doğudan gün batıya senin mülkünde yatan ne kadar peygamberin evliyan şehidin varsa hepsinin ruhaniyetlerine hediye ediyorum sen vasıl eyle ulaştır haberdar eyle yarabbi diyorum.
Sonrasında artık kime göndereceksem onların adlarını geçiriyorum en son da :
Her ne günah işlemiş olursa olsun senin affına sığınan hz Muhammed’den kıyamete kadar gelmiş geçmiş tüm müminlerin ruhlarına hediye ediyorum sen yerlerine ulaştır Allahım hiç kimseyi sevabından mahrum bırakma diyorum.
Bitiriyorum.!.
Bir hadise sahihtir veyahut değildir diyecek kadar yada bir evliyaya aktardığı hadis güvenilir değil diyecek kadar ilmim yok malesef.
Siz sahihtir diyorsanız benim içinde sahihtir.
Diyarbakırlı ramazan hoca diye aratın bir bakın üstadım isterseniz.
Sizin görüşleriniz benim için mühimdir.