Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
İnsanları tanıma kriterlerine bayıldım. Bu bilgileri nereden yada kimden aldıysan sor arkanı döndüğünde senin arkandan da sallıyordur.
Allah evliyalarını bir takım kusurlar ya da kusur gibi görünen hareket, huy ya da fıtrat ile saklarmış. Herkesin anlamasını bekleyemeyiz tabiiki bazılarıda anlayamıyor.
Kimi kılık kıyafete bakıyor, kimi konuşmasına, kimi ailesine sanki evliyalığın bir kalıbı var.
Haa Yunus Emre filmlerini yada TRT dizisini izledilerse; Başında sarık, belinde kuşak, üstünde yakasız gömlek üstüne giyilmiş yırtıkbir urba, altta üstüne yün çorap çekilmiş şalvar ve ayaklarında çarık elinde kendi boyunda sopa ( asa vari) başı önünde yolsuz patikalarda yürümeli en fazlada çoban olmalıdır. Veli kullar varlıklı olamaz çünkü.
Takip ettiğim ve araştırdığım kadarıyla Cübbeli Ahmet Hoca pek te kötü bir adama benzemiyor. Birtane itikadının bozukluğunu isbat eden veriye rastlamadım.
Adam kaç tane elyazması okumuş, kaç kitap yazmış su gibi tefif akıyor. Burda oturuyorsun Müslüman suizandan kaçar ya hemen yapıştırı veriyorsun iftirayı yapmayın efendiler. Öbür tarafta bunların hesabı sorulur.
Allaha Emanet siniz.
|
Suzian ya da iftira yapmadım. Kol düğmeleri Cübbeli Ahmet hoca diye aratırsanız o anki tepkisi, konuşmadaki ses tonu, tavrının nasıl değiştiği, kurduğu cümlerin nasıl argüman ile üst üste değiştirdiğini görebilirsiniz. Burdaki amacım kol düğmelerinin markası değil, Apple da kullanabilir mesela telefon olarak, ama dünyada ulaşımı oldukça zor bir ürünün sana hediye gelmesi demek kendisinin de oldukça önemli bir zat olduğunu gösterir.. Yani işin özü hediyenin kimden geldiği ve ne geldiği mühim..kusur var kusur var kardeşim ..