Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Abi açarmısın konu bizzat şahit olmuşsun. Birini kötüleyen bilmeden konuşanlardan değilsindir. Allahtan korkan biri olarak Allah nrızası için delillendirirmisin. Bu kadar alim bir zat nasıl böyle bir boka bulaşmış.
Ben görün tülerden bir sonuca varamadım. Fetocuların tuzağı gibi duruyor ama tuazaktaki hedefteki kişiye benzemiyor.
Sen böyle emin konuşunca vebali sana geçiyor. Lütfen aydınlat bizi de en azından dinlemeyeyim kendisini.
|
vebali niye bana geçsin, müslüman akilli olur birine körü körüne inanmaz , konuşan kişiyi araştırır inceler yasantisina bakar ailesine bakar konustuklariyla yaşantisi örtüsüyormu ? anlattiklari gibimi yasiyor, yoksa anlattiklariyla yasantisi çatisiyor mu? ondan sonra karar verir, yanlislari var diye , soyledikleri ile yaptiklarinda uyumsuzluk var diye kaldirip atmaz ama her dediğinde inanmaz, söylediklerinde garip olanlari arastirir inceler, iyi olanlari alır uygular, vu bu kadar basittir,
misal
dalda bir elma var kocaman kipkirmizi, koparıp baktın ki elmanın bir tarafina kurt düşmüs , o kadar kurt var diye o elma atilmaz, kurtlu taraf bicakla kesilip atilir geri kalan yenir , çünkü temiz kısmı nimettir sifadir , bu herkes icin böyledir
aydınlatma su kadar olur, eski şöforu kasetlerle 50 bin istiyor, abdullaha gidiliyor abdullahla uzun sureli konusuluyor( ben oradaydim) abdullah bu isler bizim isimiz degil diye gönderiyor,
bu isler olurken polis takibi var, sonra polis suç üstu yapiyor,
ayrica
babasini arastir 80 öncesi cübbeli özel soforuyla son model mercedesle gezerken, o paralar nereden geliyordu?
babasi kimdir?
iyice bir arastir