Alıntı:
Aslan51 Nickli Üyeden Alıntı
Ya sadece o da degil sebebsiz yerebir korku var içim de mesela motora binecegim korkuyorum aklıma grliyor ya polisle tartışırsam gibi ya kavga edersem gibi sebebsiz bir korku var yanisürekli kendi kendime konuşuyorum ve rahatlıyorum dedim ya bazen kendi kendime konuşurken buluyorum kendimi lise deydim bir kız arkadasım beni şikayet etti hocaya dediki hocam bu çok konuşuyor dedi hocada kimle konuşuyor bu dedi kız dediki kendi kendine konuşuyor dedi bütün sınıf bana güldü rencide olmadım çünki babamda bazen kendi kendine konuşuyor bu sorunlarımın arkasındaki sebebi ögrenmek istiyorum
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu arada teşekkür ederim gerçekten adalet mekanizmasında güvenemiyorum bununla ilgili bir korkumda var yani
|
Beyinde korku merkezi olarak bilinen yerde bir eksiklik ya da yetersizlik olsa bile insan korku yaşayabiliyor. Araştırmalar, beynin derinliklerinde badem biçimindeki amigdalanın korkudan sorumlu en önemli bölge olduğunu gösteriyor. Kanda karbondioksit (CO2) arttığında amigdala, huzursuzluğu, korkuyu ve panik atağı tetikleyebiliyor. Beyin hasarlı hastalar, beyni hasarsızlara oranla daha çok korku ve huzursuzluk yaşıyorlar. Örneğin, boğulmaktan, ölmekten korkma biçiminde duygulara kapılıyorlar.
Bir araştırmanın sonuçlarına göre, amigdala doğrudan uyarıldığında duygusal tepkiler veriyor; ancak sağ yarıküredeki amigdalanın uyarılması, özellikle korku ve üzüntü gibi kaçınma tepkilerine yol açıyor; sol yarıkürenin uyarılması ise ya olumlu (mutluluk) ya da olumsuz (korku, kaygı, mutsuzluk gibi) duyguların ortaya çıkmasına neden oluyor.
Korku ve kaygı giderici nefes eksersizini özellikle tavsiye ederim. Bilhassa batı ülkelerinde kendini koruma eğitimi alanlara sokak kavgası öncesinde mutlaka yapılması istenen 4 lü nefes eksersiz çok faydalıdır. Bu bilinen ve meşhur bir uygulamadır tavsiye ederim.
nefes alırken 4’e kadar say
aldığın nefesi tutarken 4’e kadar say
nefes verirken 4’e kadar say
verdiğin nefesi tutarken 4’e kadar sayı
(nefesleri burundan alıp burundan nefes veriyoruz)
( nefesi karın bölgemize dolduruyoruz)
İlk karemizi bu şekilde tamamlamış oluyoruz ve bu şekilde rahatlayana kadar devam ediyoruz.