Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bir kurumun başkani çikıyor ayetle sabit olan bir şeye , hz isa öldü diyorsa ve o kurumunda görevli konusurken mangalda kül bırakmayan vaizlerden hic biri çikipta bu ifade yanlistir diyemiyorsa burada bir sorun var demektir, yarin kalkar bir gurup derki hz isa vefaat etmiş bak en yetkili ağiz soyluyor, ve hic bir hica buna karşi cikmadi ,ama siz yıllardir bizi Allah CC hz isayi göğe çekti diye
kandirdinız derse ne diyeceğiz ?
onudami hesabıni Allah görsün diyeceğiz?
|
Hocam bahsettiğiniz kişi bu dini topluma dini doğru anlatmakla yükümlü bunun için makama oturtulmuş,
Benim görüşüme İslam'a dini siyaset ve cemaatçiler kadar zarar veren kimse yoktur bu toplumda.
Yani itikadı zayıf olanları inanın malum şahsın sözünden çok daha fazla yoldan çıkardılar.
Bunlardan biri de bendim maalesef.
Dini kültür olarak gören bir toplumda yaşıyoruz, Müslüman mezarlıklarında küfre sapmış o kadar çok insan vardır ki bunun hesabını biz yapamayız.
Dil belası yüzünden dinen nikahı düşmeyen var mıdır günümüz karı-koca ilişkilerinde,
tahminimce çok azdır, ama çıkıp bunu herkes zina yapıyor diye söyleyecek ağız yok bizde maalesef.
Rejim madem laik-seküler ve dinen de makbulü buysa o halde yakın beni vs. diyen insanlara o imkanı sunması lazım devletin,
toplum ne kadar kaldırır bunu bilemiyorum.
Siz tabi ki bireysel düşüncenizi hele ki İslam bağlamındaysa söylemekle mükellefsiniz.
Ama bu insanların da saygın bir şekilde yakılmaya gömülmeye hakkı olduğunun bilincinde olalım.
He ben şahıs şudur budur bilemem dinini de sorgulamam ama hele ki şu günden sonra böyle bir hassasiyet varsa devletin ateist, deist bilmem ne mezarlıkları açması bunu duyurması lazım Datça'da varmış bir tane galiba.
Bir de diyanete mit gibi bir sosyal medya takip ağı sen gömül sen gömülme diye insan ayıklarız.
Şunu da söyleyeyim bu kafa Ibn-i Arabi gibi çok adam götürür. Din alimlerini dinleyin herkes birbirini kafirlikle suçluyor.