Alıntı:
Altuni Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba uzun zamandır bu formdayım,gördüğüm kadarıyla herkezin kendince bir derdi,sıkıntısı veya istekleri var.Herkes ilahi bir güç tarafından gelecek metafiziksel yardıma muhtaç sahi aranızda oldumu hiç bu yardımı alan?
Olduysa eğer size bu yardımı veren güç neden insanların katledilirken acı içinde Allahım yardım et diyişine yardım etmiyor,sizin ayrıcalığınız ne?
Neden her gün binlerce masum çocuk bir lokma ekmeğe muhtaç oluyor?
Her şeyi bilip,gören ve yaratan tanrı bizi yarattıysa neden bizi bizden sorumlu tutuyor? Bizi böyle yaratan o
Bu sorular uzar gider, daha çelişkili ayetlere girmedim mantıklı cevabı olan arkadaşlar buyursun
|
Konu çok eski ama belki aklı hala karışıktır diye yazacağım.
Yüce Allah bizi yarattı evet ama bize iradede verdi, akılda verdi, maddi ve manevi güçte verdi.
Allah o yardım dileyen kulunu yalnız bırakmaz ya duasına hemen icabet eder yada ahirette büyük bir mükafatla mükafatlandırır.
Biz Allaha aidiz kanımız canımız ve rıhumuz onundur ne istiyorsa yapar.
Allah imtihana sokacağım sizi diyor.
Her şey güllük gülistanlık olursa imtihan nerede kaldı. Dünyaya geliş amacımızı ne çabuk unuttun
Allah kuluna mükafatı ahirette verecektir .
Günümüz filistini ele alalım . Onlar sahipsizmi bırakıldı hayır.
Allah istese hemen o İsrail’i yetin dibine sokar ama yapmıyor çünkü bizim ne yapacağımıza bakıyor. Kim buğz ediyor kim yardım ediyor ona bakıyor. Allah imtihan dünyasına gönderdi bizi. Öyle her duaya hemen yanıt verse imtihan bozulur. Kuranda geçer eğer biz isteseydik katımızdan bir mucize gönderirdikde onlar inanmak zorunda kalırlardı. Yani eğer istesem hepsine yaratıcının kim olduğunu gösteririm ama ben bunu istemiyorum diyor rabbimiz.
Bu din gayba imandır. Bunu unutma.
Allah onlara yine yardım ediyor ama biz bilemiyoruz göremiyoruz.
Eğer görseydik imtihan bozulurdu.
Allah bir kavmi helak etmek ve yahut bir kulunu kurtarmak için belli bir süreye kadar bekler.
Acaba bana sığınacakmı yoksa isyan edecekmi diye. Ben çok kişi tanıyorum evlerinde yiyecek bir kuru ekmeği sarınıp yatacağı bir battaniyesi olduğu başka bir şey olmadığı halde elhamdulillah diyen şükreden namazı aksatmayanları. Onaların yanlarından geçmeye utanıyorum. O namazlar ibadetler ve teslimiyet adamın yüzüne yansımış sanki.
Bu adama dünyaları versen almaz çünkü iç huzuru bulmuş artık.
Allah yusuf kendine sığınınca kuyudan çıkarıp sultan yapmadımı.
Yunusu sığındığı için balığın karnından kurtarmadımı.
İbrahimi ateşten ismaili bıçaktan sığındığı için teslim olduğu için kurtarmadımı.
Meseleyi anladınmı şimdi?
Yardım gider ama açıktan gitmez bizler farketmeden yadım onlara ulaşır.
Hangi ayetler çelişkiliymiş anlatta öğrenelim ?