12.04.25, 08:14
|
|
Daimi Üye
|
|
Forum Puanı: 2029
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Zekiyakut Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm.
Geçmişte yaptıklarım ve şimdiki yaptıklarım için pişmanlık duyuyorum ve tövbe edip Allah'ın sevdiği bir kul olmak istiyorum ama böyle yüreğim taşıyor içimden geçiyor ama yapamıyorum namaz kılıp oruç tutmak yalan söylemek istemiyorum. Günüm gününü tutmuyor işlerim hep ters gidiyor sürekli borç bunun için önerebileceğiniz bir uygulama dua var mıdır?
Bazen yüreğim öyle taşıyor ki hayattan soğuyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
|
İstiğfarı kendine vird edin. Günlük 100 istiğfar ve 100 salavat çek. Artıra bilirsen çok güzel olur.
Alıntı:
cLibeRt Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm kardeşim.
Yüreğinde taşıdığın bu pişmanlık ve Allah’a yönelme arzusu, imanının diri olduğunun en güzel işaretidir. Bu hâl, rahmet kapısının sana açık olduğunun bir göstergesidir. Şeytanın fısıltılarına ve nefsin tembelliğine aldanma; çünkü Allah, kendisine yönelen her kulunu karşılıksız bırakmaz.
Ne yapmalıyım diyorsan, sana birkaç adım öneriyorum:
Güzel bir abdest al.
Vücudundaki kiri olduğu gibi, ruhundaki ağırlığı da akıttığını düşünerek. Ardından temiz bir odaya geç.
Hemen namaza yönel.
İster iki rekât tevbe namazı olsun, ister vakit namazı. Niyetin sadece Allah’ın huzurunda olmak olsun. Secdeye kapan ve içindekileri olduğu gibi dök Rabbine.
Unutma: En samimi dualar, en çok incindiğimiz anlarda edilenlerdir.
Ardından şu ayetleri oku: ( bunları sürekli okursun )
Müminûn Suresi 97–98
Okunuşu:
Ve kul rabbi e‘ûzü bike min hemezâtiş şeyâtîn.
Ve e‘ûzü bike rabbi en yahdurûn.
Anlamı:
“Ve de ki: Rabbim! Şeytanların vesveselerinden Sana sığınırım.
Ve Rabbim! Onların yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım.”
Vesvese, iç sıkıntısı ve dağınıklık hissi için şu duayı diline al: ( vesvese durumlarında tavsiye edilir )
“Allahümme âmîr kalbî min vesâvisi zikrike, vatdud annî vesâvisi’ş-şeytân.”
Anlamı:
“Allah’ım! Kalbimi Senin zikrinle mamur kıl, beni şeytanın vesveselerinden uzaklaştır.”
Allah seni affetsin, güçlendirsin ve huzura kavuştursun.
Kalbine ferahlık, rızkına bereket, adımlarına istikamet versin. Âmin.
Hamd âlemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur.
Saygılarımla
|
Çok güzel buyurmuşun kardeş. Gönlüne sağlık.
|