Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Kanun koyma lafı biraz ağır olmuştur belki amma durum budur. Allah’ın bir şeyi geçici bir süreliğine yasak etmeside benim için kanundur.
Ya bütün evliyalar aynı şeyi söylüyor siz nasıl karşısınız anlamıyorum. Allahın zibilyon tane evliyasına kafa tutuyorsunuz .
Madem öyle eskiden uçan kaçan çoktu şimdi niye yok. Geylani ölü tavuğu diriltti.
İmam şafi papazların karşısında gölün üzerine seccadesini serip namaz kıldı. Daha neler neler.
Tabi onların makamına çıkacak baba yiğit yoktur ama bir açık keramet gösteren olmazmı bir düşün.
|
Ben herhangi bir evliyanın ağzından herhangi bir şey duymadığım için karşı çıkmak ya da desteklemek gibi tavır içinde değilim. Benim bildiğim gerçek şu ki;
Allah yasaklarını Kur'an'ı Kerim ayetleri ve peygamber efendimize bildirdikleri ile vaktiyle belirledi. Tekrardan kanun koymak gibi bir durum olsa dahi bunu bildirecek bir yeni peygamber yok ne yazık ki.
Dediğini gibi bir durum; farz edelim ki abdulhamide destek olmadıkları için belki Rabbim rütbe düşürmesi yapmış olabilir. Bu da o dönemi bağlar. Bundan sonra asla olmayacak Allah yasak koydu demek bir yerden haber alındı demek, Allah bildirdi demek.. anlatabiliyor muyum?
İlaveten uçan kaçan evliya yok demişsiniz.. Bu devirde evliya bile ben evliyayim demiyor, uçan kaçanı asla kendini afişe etmez. Zaten işin sırrı budur ya, sır saklamayana sır verilmez. Şuan bile bir zikir ile açılım elde eden citini dahi çıkarmıyor elimden gidecek diye, uçan söyler mi?