Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Yazdıklarını dikkatle okudum kardeşim. Kalbinde Allah’a yakın olma arzusu olduğunu görmek çok güzel. İnsan bazen kendini eksik, yetersiz hissedebilir. Ama bu his bizi Allah’tan uzaklaştırmamalı, aksine daha çok O’na yöneltmeli.
Senin "ben doğrudan peygambere uyamam, anlayamam, yanlış anlarım" demen aslında tevazu gibi görünse de, belki de kendine fazla yüklenmektir. Allah Kur’an'ı hepimize gönderdi; sadece âlimlere değil. Anlamamız için kolaylaştırdı da. Hatta birkaç ayette açıkça şöyle buyurur:
"Andolsun, biz Kur’an'ı öğüt için kolaylaştırdık. Düşünen yok mu?" (Kamer Suresi, 17.ayeti kerime)
Yani sen de anlayabilirsin, ben de anlayabilirim. Ha, elbette her şeyi bilmeyiz, her hadiseyi çözemeyiz ama bu, yolda yürümemize engel değil ki. Hatalar yaparız, öğreniriz, düzeltiriz. Zaten önemli olan da bu süreçte samimi olmamız. Allah kalbe bakar.
Evliyaullah da bizim gibi kul. Hepsine elbette değer veririz, severiz, hürmet ederiz. Sonuçta Rahman'ın velisidir. Ama ne söylerse söylesin; Kur’an ve sünnetle örtüşüp örtüşmediğine bakmak bizim sorumluluğumuz ve boynumuzun borcudur. Çünkü her sözü olduğu gibi kabul etmek, bazen fark etmeden yanlış yollara götürebilir.
Bu arada böyle konuşuyorum ama ben, “sadece ben bilirim” diyen biri değilim. Hatta hiç bir şey bilmem. Ben sadece duyduğum her söze “tamam” demeden önce, Rahman'ın bize verdiği aklı, kalbi ve Kur’an'ı kullanarak bakmamız gerektiğini düşünen bir kulum.
Senin yaklaşımında samimiyet var kardeşim ve bence bu çok kıymetli. Sadece sana küçük bir hatırlatma yapmak isterim: Rabbimiz bize şah damarımızdan yakın... Peygambere de, O’nun izinden gitmeye çalışanlara da doğrudan bağlanabiliriz. Araya illa biri girmek zorunda da değil bu arada. Kalbimiz temizse, niyetimiz doğruysa, biiznillah Allah yolumuzu şaşırtmaz.
Rabbim seni her zaman hakikatin yakınında ve huzurda kılsın. Güzel muhabbetin ve samimiyetin için çok teşekkür ederim.
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
|
Allah razı olsun Kardeşcağzım.
Sözlerin çok doğru ve güzel.
Muhabbetin böylesi eftaldir.
Ama ne bileyim ben kendimi öyle hissediyorum.
Mesela bazı ayetler var eğer hadisler olmasa bildirilme amacı ve bildirilen kişi yada varlık bilinmeyecekti. Misal en sevdiğim ve bana en huzur veren kehf suresi .
Aşık olduğum sevdiğim saydığım hürmet ettiğim
Bir yakalasam Yanından bir an bile ayrılmayacağım hızır Aleyhisselam o surede adam diye geçiyor yalnış hatırlamıyorsam.
Ben bu adam kelimesinin belya a.s için söylendiğini rüyamda görsem yine bilmem anlamam. Hadis olmasa anlaşılmaz ama ben 10.000’in üzerinde hadis var o kadar hadis içinde bu hadisi asla bulamam.
Bu verdiğim örnek çok basit bir şey.
Daha gün yüzüne çıkmamış yüzlerce binlerce hadis olduğunu düşünüyorum.
Bende o kadar hadisi araştıracak güç yok .
Çok çabuk bunalıyorum.
Bu sebeple bu olaya şöyle bakmak gerek bilene danışıyorum bilene kulak veriyorum.
Daha öncede dediğim gibi her söze elbette inanmıyorum.
Birde ne bileyim Kıbrısi hazretlerine bağlandıktan sonra içimde bir güven ve huzur var.
İstemsizce şuursuzca huzurluyum 😂