Alıntı:
Emirbhr34 Nickli Üyeden Alıntı
Ebdal olduğunu Tahir hoca r.h söylüyor
Konu ledündü, ilmi olmayan şeyhlerin çoğu nakıs dememle
Ahmed ağa hz örnek verdiniz
Bende kendisi mürşidi kamil değildi, nakıs dı da demedim
Zahiri ilmi olmayan Zülcaneheyn olamaz dedim, demirci kıssasını yazdınız.
Her kutup ledün bilmez de demedim.
Burada da kendinden alt mertebedeki kişinin elini öpemesi ve keşfi olmaması kendi makamından haberdar olmayışıyla bu zat ilmi ledün sahibi denilebilir mi?
A geylani ks hz kendi zamanındaki velilerin başıydı
Kendinden önceki velilerin ve kendinden sonra gelen velilerin en üstünü değildi.
|
son cümlende tamamen yanıldın demek ki hakikatten haberin yok,
bak bir alinti yaptim güzelce oku
okumadan şunu belirteyim
hz. pir kendinden önce gelmiş , kendi zamanının ve kendinden sonra gelecek olan tüm evliyalarin üstündedir ve naz makamindadir....
ki, ben onun zamanında değilim, nasıl boynumu indiririm. Allah-u Teâla’dan جل جلاله bana azar geldi. ”Ya Cüneyd! Bu iş sana niçin ağır geldi? O, benim mahbubumdur ve habibimin zürriyetindedir. Onun makamı kutup ve evliyalar arasında Habibimin, peygamberler arasında makamı gibidir.” Bütün evliyalar ruhları ve cesetleriyle hazır oldular ve boyunlarını indirdiler onun için ben de boynumu indirdim.
İmam-ı Rabbani Hazretlerinin, Velayet-i Hassa-i Muhammediyye’nin ser halkası olarak vasfettiği Hz. Pir Abdûlkadir Geylani (ks)’nin bu sözünü aktardıktan sonra, bütün evliyanın bu söze icabet etmesi gerektiğini bildirir.
Hz. Pir Abdûlkadir Geylani (ks)’nin bu sözü, onun tasavvuf ve tarikatta kat etmiş olduğu derecenin hem zamanındaki hem de daha sonraki sofiler tarafından yüksek bir kabul gördüğünün sembolüdür.