Alıntı:
Zamanedin Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 2 yıldır dua ediyorum hayırlı biri çıkıp evleneyim diye bu süreçte havada kalan şeyler oldu. Hiçbir şekilde gelişme olmadı. Taha suresi Fatiha kevser yasin fetih yani hacet dualarının tamamını da okudum.sadaklarimi da veriyorum Evet Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur vakti değildir diye düşünüyorum ama o kadar dua etmek zor geliyor ki artık çünkü gerçekleşmedikce içimdeki heves günden güne sönüyor.bana. Bu konuda tavsiye verecek var mı
|
Evlilik işi ha diyince olacak iş değil.Ismarlama oalcakda değil.Olduki evlendin diyelim.
Aradan 1 sene geçti tak boşandın aldığın kadın nuh dedi peygamber demedi anlaşamadınız ne olacak bunda düşün.Şimdikiler sabırısz herşeyim 4x4 olsun diyenler var.Ev araba yazlık kışlık bankada çuvalla para üstüne daire tapusu istiyende var bunları karşılama imkanın varmı.Var diyorsan helal olsun..
Çünkü tanıdık birinin oğlu evlenmiş bana anlatılan 1 sene evli kalmışlar çocuk falan olmamış sonramı boşandılar.Tek avantajı şu oldu ev kira değil babadan durumları iyi yani ev eşyası şusu busu herşeyi bunların durumu iyi paralar gitti kavga bitti olayı.
Birde baldırı çıplak kıçı açık olan günümüzde biri evlense ev kira evlenirken bankadan kredi çek ev eşyaları borçla al üstüne evlen üstüne borç öde 36 ay 48 ay öde dur sonra 1 sene sonra boşan lan daha banka kredi borçları duruyor aldığım kadın anlamadı kafaya dank etti bu hayat değil dedi.Ben bu açla niye evlendim diyende var.
Biz beraber olamayız dedi.Ve boşandı bu örnekte bizim dayının kiracısından 5 sene evvel olmuş evi kiraladılar borç harç 1 sene sonra kadın baba evine döndü damatta ev eşya borçları falan derken oda eşyaları eskiciye satıp oda baba evine döner.Sonuç ne oldu ya işte 1 sene evlilik yaptık olay bitti.
Birde bizim yeğen evlendi 1 çocuk yaptı 2 sene sonra boşandı gelin tabiri caizse mikrop sonra yeğen 3 sene sonra denizde boğuldu öldü torun kaldı.Şimdi enişte ile ablam torunla boğuşuyor gelin başkası ile imam nikahı yaptı.Öyle yaşıyor anası babası öldü onların maaşı alması için oda yeni moda.
Sonuçta torun geldi 17 yaşına tam günümüz z kuşağı dediği şuymuş ben tek yaşayacam eee annnesinide istemiyor bunların yanındada kalmıyor dedesinin ayrı daire evi var şimdi orda tek kalıyor bu sene lise bitecek.Sonrada olamzsa meslek lisesi birilerinin yanına gidip orda kalırım orda çalışırım mevzuları.
Yani kısaca evlenmek isteyen çok ama işin içine girince nerden bulaştık diyende illaki var.Umarım evlenemk istiyen ksıa zamandan evlenir.Kafasına taktığı ben evde kaldım mevzusu yok olur.Kısmeti acilen açılır
Ayrıca sen evlenmeyi kafaya koymuşsun inan öylede böylede evlenirsin ama işte evleneceğin kişi umarım anlayışlı iyi biri çıkar.İyi çıkmazsa örnekler üstte.
|