Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Alakasını bilen bilir kardeşim.
Musa AS kısssası var uzun kısaca biri fakir onu 5 sene zengin edecem der bunu Musa AS der oda gider adama der adama hergün senin hesap yastığının altında altınlar biter.Adam zaten fakir her gün gelen altını stoklamaz kendi ihtiyacını görüp geri kalanı dağıtır.Bu imtihan der.5 sene geçer Musa AS tur dağına çıkar bu sefer Allah CC gene adamı söyler git ona deki bundan sonra ölene kadar zengin olacak ve zengin ölecek.Musa As evi bulur gene içeri girer bakar adam 5 sene önceki aba üstünde sorar şaşırır derki sana devamlı altın geldi mübarek ne yaptın altınları hiç mi kendine harcamadın diyince sadece gıda ihtiyaçları birazda ev ihtiyaçları diyince geri kalanıda hiç bırakmadan dağıttık der.Bunu duyan Musa As da madem öyle gel böyle diyip bundan sonra ölene kadar zengin sin demiş.Bu hikayeden artık ssteyen istediğini alır.hani bazısı gelenle yat kat han hamam özel uçak alırım olmadı kuyumcu dükkanı açarım diye düşünürse biraz zor hikayeye göre.
|
Ben sizin bakış açınızı şuan idrak ettim haklısınız o bakış açısıyla bu kuyumcu dükkanından bahseden arkadaşada dedim zaten bu şekilde elde edenin zaten dükkanla ne işi olur diye ben merak ettim sadece bunu uydurarak iş olsun diyemi ortaya atmışlar yoksa bu işin ehilleri gerçekten böyle bir amelle getirtebiliyorlarmı diye