Alıntı:
Mehemt Nickli Üyeden Alıntı
Mesnevi var bende ama tamamını okumuş değilim .Tasavvufta vahdeti vücut gibi avamın anlamadığı çok şey var. Bu gibi şeyler biz anlamıyoruz diye inkar edemeyiz. Abi sende bunu bir çok yorumunda ibni Arabi hazretlerinin kitabı için söylemiyormusun? Bizim derecemizde olmayana bizim kitaplar haramdır gibisinden. Bu yüzden biz zahire göre hüküm vermek zorundayız. Hallacı Mansur içinde ojun durumunu bildiği halde idamına karar veren büyük zatlar vardı ama avam sebebiyle Şeriatın zahirine göre karar verdiler. Bizde bu gibi sözlere zahire göre karar vermeliyiz. Gerçi senin mertebe ne seviye ben bilemem ama avamdan isen bu bize zorunlu.(Buraya kadar olan yazdiklarım o senij yazdıgım sözler için değil abi tasavhufta bizim anlamadıgımız çok ş var onu kastettim)
Gelelim bu sözlere bu sözler elbette küfürdür. Zahire göre hüküm verilir. Ben bu konu için yazdıgın sözün bizzat Mevlanaya ait olduğu hakkında kesin delil olmadığı yönündeydi. Sadece kaynak istedim bende bakmak için çünkü haberim yoktu. Sende Mesnevi dedin abi sayfa kaç bakayım
|
mesnevi madem var ,aslinda 6 ciltten sonra niye 1610 da ismail ankaravi tarafindan*** kayip*** olan 7. cilt ilave edildi bunu arastir
ayrica
menkibelerdeki oglancilik cinsellik hikayelerinin zahiri yönumu var batini yönümu var bunuda arastir