İstanbulda olan deprem sonrası millette hafif panik havası var.Dün gece 23 de hafif bir artçı sonrası avcılar-esenyurt-küçükçekmece parkta sabahladılar deniyor doğru yalan fay oraya daha yakın daha şiddetli hissediyor olmalılar.
Şöyle bir hadis vardı.Kendisi için istediğini müslüman din kardeşi için istemeyenin duası kabul olmaz yada gerçek mümin değildir gibi olması lazımda.
Dün gece yarısı 2 rekat namaz kılıp yarabbi.Bu deprem beni kurtar ailemi kurtar geri kalan ne varsa başının çaresine baksın beni ırgalamaz amin demedik.
Yarabbi deprem senin afetin ise bu uzmanlara göre dahada olacak diyorlar görünen o en azından şiddetini az olarak yapsanda mal ve can kaybı olmasa millet pel perişan olmasa ülkede maddi yönden zarara uğramasa nasıl olur diyip amini bastık..
Ahmet Ercan ın sabah bir yorumunu dinledim dediği 80 km fay yaklaşık 28 km kırıldı artçılarla kaldı 50-60 km işte o komple kırılırsa 7-7,2 gibi deprem yapabilir deniyor.Ama şu var bu son deprem aslında Allah bir nevi kıyak geçti diyor
çünkü bu kırılma komple kırılmadan parçalı kırıldığı için 6.2 gibi olunca can ve mal kaybı olmadı.Yani demek istediği diğer 50-60 km de inşaAllah parçalı kırılırda bu deprem afetinden umarım az zararla ülke ve millet olarak çıkarız.
|