Alıntı:
Emirbhr34 Nickli Üyeden Alıntı
Şeriatın zahiriyle amel etmeden, şeriatın ahkâmını layıkıyla icra etmeden, kendisine dinin ve şeriatın sırlarının görünmesini isteyen kimse, arapça öğrenmeden Kur'anı tefsir etmek isteyen kimseye benzer.
Bu perdeleri kaldırınca, onun hali, tam abdest alıp namaza kalkan kimsenin hali gibi olur. Şimdi yalnız uyacak bir imama ihtiyacı vardır. Buradaki imamdan kasıt kamil bir mürşittir. Mürşitsiz sülük etmek mümkün değildir. Çünkü hak yol şeytanın yolları içinde gizlidir. Zira hak yol bir, batıl yol ise bindir. O halde mürşidsiz ve delilsiz yola gitmek nasıl mümkün olur. Mürşidi ele geçirince, bütün halini ona ısmarlamalı, kendi tedbir ve tasarrufunu tamamıyle bir tarafa bırakmalıdır.
İ Gazali ks
emmare-kötülüklere tahrik eden” adını alan nefsin perdeleri karanlık perdelerdir. Bu makamın dışındaki perdelerin bütünü aydınlık perdeleridir. Eğer marifet yoluna girmiş olan kişi ilk makamda “Lâ ilâhe illeallah” kelime-i tevhidini mürşidinden, yol göstericisinden telkin alıp gece ve gündüz boyunca onu gizlice, otururken, kalkarken ve her durumunda sürekli tekrarlarsa, Allah, bu kelimenin bereketiyle onun iç âleminde ruhanî bir kandil yakar ki o bu aydınlık içinde işlediği bütün kabahatleri basiret gözüyle görüp onların kendisinde bulunmasından tiksinerek yitirdiği vakitlerinin hasreti ile pişman olur...
İ Hakkı Erzurumi ks
Tasavvuf kaynakları mürşidsiz geçemez diyor hatta zikri bile mürşidden almalı diyor
Burayı kaynaklardan alıntılarlamı dolduralım
Mertebe ne? Nefis basamakları değilse neyin derecesi?
Beni tanımazsınız etmezsiniz 19 sene Nakşibendi tarikatına gittim
Halde yaşadım kerametde gördüm vakıa da yaşadım rüyalarda urcda yaşadım daha başka, baka şeyler Mülhimeyede çıktım ama bunların hiçbir kıymeti yok bunlar hâldir gelir gecer
Siz bir tarikata bağlandınızmı bağlımısınız.
|
Benim tarikatlarla işim olmaz.
Ben Kıbrısi hz.’ne bağlıyım.
Nakşibendi derin bir okyanus’dur.
Dolaylı olarak bende içinde oluyorum.
Bende bir mürşid gözetimi altına girin diyorum zaten. Hemde herkese.
Mürşidin rehberliğine ihtiyacım yok diyen hakla batılı ayırt edebilmeli dedim.
Hatta sonrasında üzeri kapalı bir şekilde , kendi başınıza kalkışırsanız imanınız gider şeytan aldatır dedim.
Beni aldatmaz diyen varsa deneyebilir dedim.
Eğer hakla batılı ayırt edebilirseniz yükselirsiniz ama şeytan aklınızı çelerse yandınız dedim ki yükselirsinizden kastım raziye yada mutmainne makamları değil. Mevcut bulunduğu makamdan bir kaç basamak çıkabilir dedim.
Diğer makamlar mürşidi olmayana kapalıdır.
Kendinide parçalasa raziye ve mutmainneye ulaşamaz.