Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Verilmez verilmez mucize peygamberlerin özelliğidir, keramet evliyaların özelliğidir,
Hiz bir keramet mucizenin ayarına ulaşamaz,
Diriltme sadece peygamberlerin mucizesidir ve her peygambere verilmez
Sende birdaha peygamber özelliğini niye evliyalara verilmesin diye hayıflanma bu çok büyük zafiyettir, peygamberin özelliğini evliyaya verirsen peygamberleri evliyalara eşitlersin
Buda senin için büyük zafiyet olur ve bir daha bir şey konuşmayangerek kalmaz
|
Peygamberi evliyaya esitlemedikki ,peygamberin vârisi kimdir?
Şimdi şöyle sorayım size Hz Süleyman cinlere hukmediyordu, bazı kişiler huddam ilmini cinlere söz geçirince öğrenince bu şimdi peygamberle eşitlenir mi? Yada bu özellik onları Peygamber makamına çıkartır mı?
bu hadise bakarsak da aciklanmazmi mesele
Onu bir sevdim mi artık ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum.
Ayrıca Futuhatul gaybda da bu tarzda şeyler var
Kun feye kun tecellisiyle ilgili
Alıntı:
Sessizadam Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberi evliyaya esitlemedikki ,peygamberin vârisi kimdir?
Şimdi şöyle sorayım size Hz Süleyman cinlere hukmediyordu, bazı kişiler huddam ilmini cinlere söz geçirince öğrenince bu şimdi peygamberle eşitlenir mi? Yada bu özellik onları Peygamber makamına çıkartır mı?
bu hadise bakarsak da aciklanmazmi mesele
Onu bir sevdim mi artık ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum.
Ayrıca Futuhatul gaybda da bu tarzda şeyler var
Kun feye kun tecellisiyle ilgili
|
Birde bu ölüyü diriltme mevzusunu ben demiyorum zaten kaynaklarda var âlimler kabul ediyor