Alıntı:
Sessizadam Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberi evliyaya esitlemedikki ,peygamberin vârisi kimdir?
Şimdi şöyle sorayım size Hz Süleyman cinlere hukmediyordu, bazı kişiler huddam ilmini cinlere söz geçirince öğrenince bu şimdi peygamberle eşitlenir mi? Yada bu özellik onları Peygamber makamına çıkartır mı?
bu hadise bakarsak da aciklanmazmi mesele
Onu bir sevdim mi artık ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum.
Ayrıca Futuhatul gaybda da bu tarzda şeyler var
Kun feye kun tecellisiyle ilgili
Birde bu ölüyü diriltme mevzusunu ben demiyorum zaten kaynaklarda var âlimler kabul ediyor
|
Cinlere hükmetme farklı
Ölü diriltme farklı hemde çok farklı bir şey, azrailin kefesine koyduğu 10 larca ruhu azraile tokat atıp gerisin geri cesetlere dağıtmak hiç bir yaratılmışın gücü ve harcı değildir bu Allahın kanunlarına aykırıdır. Bazı peygamberlere bu hak sadece insanları hak yola davet etmek için mucize kabilinden verilmiştir, öyle hizmetkarının çok üzüldüğü için ölen bir yakınının ruhunu sırf hizmetkarı memnun etmek için yapılacak bir şey değildir, ayrıca evliya krametlerinin dereceleri hiç bir zaman peygamber mucizelerine ulaşamaz..
Ölü diriltme kitaplara sonradan ilave edilmiş uydurmalar, haliya binip 30 tanesinin birden uçtuğu gibi,
Bunuda bu hale getiren her şeyi şeyhten bekleyen tasavvufun fanatik bir bölümü vardır onlar işte,
Tatarın bağdatı işgalinde 1 tatar savaşçının depoya saklanan 100 fanatik tasavvufçunun 99 unu kılıçla öldürüp 1 tanesinin yaralı kurtulma vakası gibi...
Alıntı:
Orxan Nickli Üyeden Alıntı
Hocam bizim konuyala ne alakamız var (ben şia yım ) ben ayet getirdim bununla ilgili , bide Allahın kararı olan İmameti siz bir günahı olan şeyhle bir mi tutuyor sunuz ?
Bide böyle çıkıyorki Bir İmamın ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz öylemi ( bir şeyh makamıyla aynı tutarsak ) ?
|
İşte ben her ikisininde yanlış olduğunu söylüyorum,
12 imamda günahsız olamaz ,
Hiç bir evliyada günahsız olamaz, her insan günah işleyebilir
Ayrıca sen şia mısın, caferimisin?