Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Cinlere hükmetme farklı
Ölü diriltme farklı hemde çok farklı bir şey, azrailin kefesine koyduğu 10 larca ruhu azraile tokat atıp gerisin geri cesetlere dağıtmak hiç bir yaratılmışın gücü ve harcı değildir bu Allahın kanunlarına aykırıdır. Bazı peygamberlere bu hak sadece insanları hak yola davet etmek için mucize kabilinden verilmiştir, öyle hizmetkarının çok üzüldüğü için ölen bir yakınının ruhunu sırf hizmetkarı memnun etmek için yapılacak bir şey değildir, ayrıca evliya krametlerinin dereceleri hiç bir zaman peygamber mucizelerine ulaşamaz..
Ölü diriltme kitaplara sonradan ilave edilmiş uydurmalar, haliya binip 30 tanesinin birden uçtuğu gibi,
Bunuda bu hale getiren her şeyi şeyhten bekleyen tasavvufun fanatik bir bölümü vardır onlar işte,
Tatarın bağdatı işgalinde 1 tatar savaşçının depoya saklanan 100 fanatik tasavvufçunun 99 unu kılıçla öldürüp 1 tanesinin yaralı kurtulma vakası gibi...
İşte ben her ikisininde yanlış olduğunu söylüyorum,
12 imamda günahsız olamaz ,
Hiç bir evliyada günahsız olamaz, her insan günah işleyebilir
Ayrıca sen şia mısın, caferimisin?
|
Şimdi deccalin bir kişiyi öldürüp diriltmesi varken evliyaya niye olmasın,dereceleri hiçbir zaman peygamber mucizelerine ulaşamazın kaynağı nedir?
Yada deccal peygamberle aynı makamda mı ki ona diriltme yetkisi verilmiş?
Benim bildiğim ehli sünnete göre peygamberin mucizesi evliyaya keramet olarak verilebiliyor.
Bu da bir kaynak
Evliyanın kerametleri de, tâbi oldukları peygamberin mucizelerinin bir parçası olmaları itibari ile mucizelerden destek görür. Yoksa bazılarının zannettiği gibi, kerametin varlığı mucizeye muhalif olmaz. Yani mucize peygamberligi ispat eden delillerden ise, kerametin varlığı kabul edilmesi halinde delil olmaktan çıkar, çünkü mucize gibi olan kerametin de evliyanın peygamber olmasını gerektirir, denemez. Çünkü her veli kerametini o peygambere inandığı için elde etmiştir ve kendi kerameti dahi onun mucizesinin bir parçasıdır. Dolayısıyla her keramet, peygamberin mucizesinin sonuç itibari ile de peygamberliğinin hak ve gerçek olduğunu da gösterir.(Ali el-Kârî, Serhu`1-Fıkhı`1-Ekber,113)