Alıntı:
Emirbhr34 Nickli Üyeden Alıntı
Biz Resulullah (s.a.s.) devrinde, Kur'an inerken azil yapıyorduk. Eğer ondan bir şey yasak edilecek olsa bizi Kur'an nehyederdi." (Buhârî, Kader, 4),
Müslim'in rivayetinde "Bu, Resulullah'ın kulağına vardı, fakat bizi ondan nehyetmedi" ilâvesi vardır.
İbn-i Abidin caiz olduğunu belirtmiş fetavayı hindiyedese var bir araştırın bilmeden fıkhi konularda kesin cevap vermeyin
Esad Coşan rahimehullah niye durup dururken azil caiz falan desin
Tarikat lekelenmez siz rahat olun tarikatı şeri şerifte olan şeyleri konuşmakta sıkıntı olmaz
Deist ataist kim gülerse gülsün
Münkirler(tarikata inanmayanlar)tarikatın odunlarıdır onlar konuştukça tarikat dahada canlanır 😀
|
öyle bir siteden kopyala yaparsan yarisini alir yarisini almazsan, ve sadece azli madum gösteren kismi alirsan bende diger kismi alirim
bende bunu yapar
Bizim cariyelerimiz vardı ve onlardan azil yapıyorduk. Yahudiler, işte küçük mev'ûde yani çocuğu diri diri toprağa gömme budur, dediler. Bunun üzerine mesele Resulullah (s.a.s.)'a soruldu:
"Yahudiler yalan söylemiş, eğer Allah onu yaratmak istese onu sen reddedemezdin." buyurdular. (Ebû Dâvûd, Nikâh, 48; Nesaî, Nikâh, 55; Ahmed b. Hanbel, III/22, 49, 51)
ibn hazm azlin haram oldugunu soylemistir,
Doğum kontrolünün caiz olup olmaması da azlin hükmü ile yakından ilgilidir. Azli kabul etmeyenler, bunun kadere karşı çıkmak, ona çatmak anlamına geldiğini; bunda Müslümanların nüfusunu azaltma gayesi bulunduğunu ileri sürerler. Bu konuda ayrıca şu delillere dayanırlar: Kur'an-ı Kerîm'de
"Çocuklarınızı fakirlik korkusuyla öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırırız. Şüphesiz, onları öldürmek büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31)
buyurulur. Hz. Peygamber de şöyle buyurmuştur:
"Nikâh benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse, benden değildir. Evlenin, çünkü ben diğer ümmetlere sizin çokluğunuzla övüneceğim." (İbn Mâce, I/592, H. No: 1846).