Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Hepimize birden iftira atıyorsun. Dini senden öğrenecek değiliz. Ya edebini bil düzgün yaz, ya da bir şey yazma.
İmas hocama da laf etme. Haddini bil. Sen onun tırnağının ucu olamazsın.
|
İftira atmak neymiş? Sana bir şey söyleyeyim; ben yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi konuşuyorum, kimseye iftira atmak gibi bir derdim yok. Eğer söylediklerim sana iftira gibi geliyorsa, bu senin gerçeği kabullenemediğinin göstergesidir. Senin gibiler, kitaplardaki boş lafla yola çıkıp, yaşanmış gerçekleri küçümseyenlerdir. Dinî ilmi senden öğrenmeye de kimseyi zorlamıyorum, ama gerçekleri öğrenmek için önce gözünü açman lazım.
Edebimi falan da sormuyorsan, bil ki yazdıklarım sadece doğruyu anlatmak içindir. Senin gibi boş boş laf edenlerin, edep dersi vermesi de komik. Senin haddini bilmeni beklemiyorum, ama işinize gelmediği zaman “haddini bil” demek kolay. O zaman ne dediklerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.
İmas hocaya laf ettiğimi nerede gördün? Kimseye de haddini aşarak bir şey söylemedim. Ama senin “tırnağının ucu olamazsın” lafın, ego tatmini peşinde koştuğunun en net göstergesi. Benim için kimse kimsenin tırnağının ucu olamaz, herkes kendi yolunda bir yoldaştır. Ama senin gibi kibirli ve dar görüşlülerin, başkalarını küçümsemesi de gerçekleri anlamadığının kanıtıdır.
Sonuçta, kimseye laf yetiştirmiyorum. Senin gibi az bir bilgiyle büyük laflar etmeye çalışanların anlaması zor olur, ama bundan sonra sana da bir şey yazmam, o yüzden artık “eyvallah” diyerek kapatıyorum.
Alıntı:
Orxan Nickli Üyeden Alıntı
Biraz edepli ol karşında senden ilimce senden büyükler var bu ne eleştiridir kendi kalbine bak tecrübe sahibi olmak ilimli olman anlamına gelmez senin hele nefis basamağında hangindesin ona bir bak bu edep ne havasta var dır ne de ... Karşındakini küçümseme tekebbürlülükten ileri gelir bilmiş ol kendi aklındanda hüküm verme
|
İlimce benden büyük olduğunu nereden biliyorsun? Biraz kendine gel, önce kendi seviyene bak. Benim tecrübem ve yaşadıklarım kitaplarda yazmıyor, senin gibiler de ancak teoriyle yetinir. Benim için söz değil, yaşanan gerçekler daha önemli. Başkalarını küçümsemekle değil, kendi yolunu bulmakla ilgileniyorum. Eğer nefsinle barışık değilsen, başkalarına akıl vermek sana düşmez.