Duam kabul olmuyor diyen birde böyle dua etsin.
Duam kabul olmuyor der çoğu kişi.
Neden kabul olmuyor.Buna şöyle bir yaklaşım ile bakmak gerekir diye düşünüyorum.
Resullullah SAV - “Sizden birisi kendisi için sevdiğini istediğini din kardeşi için de sevmedikçe istemedikçe gerçekten kamil mümin olmuş olmaz.” (Buhari İman 6 - Muslim İman 71)
İşte mesele burda.Bazıları anlamaz kısaca açıklayalım.
Adam hasta Allahım çok hastayım ameliyat oldum hastanedeyim resmen altıma işeyip zıçıyorum eeee bana acil şifa ver der geçer.
Şöyle dua etse Allahım ameliyat oldum resmen altıma kaçıyorum bana acil şifa ver ve benim gibi hastanelerde yatan tüm hastalara acil şifa ver dese nasıl olur acaba Gerçi bu duada din kardeşi demedik tüm hasta diyip içine kafir olanıda münafık olanıda kattık.Artık onlarda Allah CC kulu şifa verir vermez oda onun tasarrufunda.
Yada başka dua Allahım kredi kartı patladı eşe dosta borç katladı acil beni kurtar bir kapı aç.(eksik dua)
Şöyle dua etse
- Allahım gırtlağa kadar borç içinde yüzüyorum beni kurtar ve benim gibi olan din kardeşlerimide kurtar dese acaba harbiden dua tutarmı.Soru bu
-Evlenmek isteyipde sitede dert yanan çok işte 2 rekat namaz kıl peşine Allahım bana hayırlı bir eş nasip et.Benim gibi olan din kardeşlerimede hayırlı eş nasip et geç.
Birde böyle deneyin derim.Biz yolu gösterdik herşeyde hep bana hep bana rabbena değilde din kardeşlerinide ümmetide katarsan duanın kabul olma ihtimali artar gibi hadise göre.
|