Alıntı:
Mehemt Nickli Üyeden Alıntı
Yarbay Mehmet ıldırarın bir sohbetinde Veli'nin " kün" tecellisine Mazhar olduğunu söylüyordu yani Allah CELLE CELALUHU o zatlara bu makamı vermiş. Hatta Abdul Kadir geylani hazretleri içinde böyle bir şey duymuştum " Allah bana tasarruf verdi ol dersem Allah oldurur" gibisinden. Zaten belam da öyle degilmiydi ismi azamla. Yani bence böyle bir şey olabilir abi sonuçta veren Allah CELLE CELALUHU'dur.
Abi bu arada muhaddis misin?
|
Şöyle geçiyor kitapta
Benim emrim, Allah’ın emridir; eğer ol! dersem oluverir.”
“Hepsi de Allah’ın emriyledir, ama sen benim kudretime hükmet!”
“Mûsa Rabbine münacaat ederken beraberinde idim, Mûsâ’nın Asası benim asamdan medet gördü.”
“Yakub’un gözü kapanıp kör olduğunda onunla beraberdim, Yakub’un gözleri ancak benim nefesimle iyileşip şifa buldu.”
“Benim kabrim Beytullah’dır, gelen onu ziyaret eder. Ona seğirtir de izzet ve Rıfat ile yüce makama erişir."
“Benim ocağımı tavaf et yedi defa, emânıma sığın! Her yıl beni ziyâret için meşguliyetten sıyrıl!”
“Bana doğru haccedip gelin, evim kurulu bir kâbe. Beytin sâhibi yanımdadır, koruluğu haremimdir.”
“Her KUTUB tavaf eder Beytullah’ı yedi defa. Ben ise Beyt’in kendisiyim, çadırımı tavaf ediciyim.”
Bunlar kitaplara sonradan sokulmuş aslında olmayan şirk sözleridir....
Mesela:
İmamı şarani hz. İbni arabi hz. en ateşli taraftarıdır ve onun yolundadır
Diyorki kitabında şeyhin orjinal fususul hikemini okudum, ayrıca çoğaltılan kitaplarıda gördüm , fakat orjinalde olmayan bir çok ilave çoğaltılan kitaplarda mevcuttu...