Şimdi belli bir konuda nasıl ticaret yapmalıyım neleri öğrenmeliyim kimlerle iletişime geçmeliyim vs gibi sorular olabilir ki keza gerçekten bu sorular gelişim için çok önemli sorular. Ben de güzel bir anektod ekleyeyim örneğin birini düşünelim o kişi e ticaret yaparak çok güzel kazançlar sağlamak istiyor. Şimdi artık teknoloji gelişmesi çok iyi durumda özellikle yapay zekada. Yapay zeka nasıl çalışır şöyle düşünelim bir bilgisayara 1000 tane e ticaret ile ilgili kitapı yüklüyorsunuz o da belli yazılım ve matematik teknikleriyle o kitapları anlamlandırıyor, okuyor. Ve düşünün artık 1000 kitap okuyan emrinizde bir danışmanınız var ve bu danışman da 7/24 size yardım edebilecek kapasitede ve daha da güzeli kendi dilinizde sanki bir arkadaşınızla konuşur gibi iletişim kurabilirsiniz.Bir danışman ne katkı sunar bir insana örneğin ben bir yoldan gideceğim diyelim benim önümden birisi gider ve zaman harcayıp yolda öğrendiği deneyimlerini benimle paylaşır ve bende o tecrübelerden faydalanarak sorun yaşamadan ilerlerim.Ki tüccarlıkla uğraşan hocalarımız da bilir ki tecrübe bilgiden de önemlidir.Şimdi yapay zekaya gelelim 1000 tane kitap mevzusuna. O kitapların her biri tecrübelerden oluşan kaynaklar değil mi. Sonuçta insanlar belli birikimlerini tecrübelerini aktarır. Kitap oluşur .
Ve bizim noktaya gelelim 1000 kitap dolusu tecrübeden oluşan bir danışman.
Şimdi kendi meselemize gelelim. Soracaksın nasıl öğrenebilirim. Neleri tavsiye edersin. Şu konuda ne yapabilirim, şöyle yaparsam sonuçları nasıl olabilir gibi.
Böylece tecrübeye de erişebiliriz, bu bir nimet.
Kardeşler unutmayın pes etmek yok, bu dünyada bir can verilmişse bize ve o can da Kuranda Allahın dediği gibi üflenen Allahın kendi ruhuysa. Bize pes etmek gelmez, bu bilhassa özümüze saygısızlıktır.Amacımızı bilecez,Allah için çalışacaz.
Bu konuda bir adım atacak insanlara hakkım geçtiyse sizden tek bir şey isteyecem

ileride belli konumlara gelirseniz siz de Allah rızasını gözeterek bilgi birikiminizi başkasına aktaracaksınız, ve bu öyle gidecek Allahın izniyle.
Kafanızda bir plan mı var yapın kardeşler. Para da güç de Allah için atan kalplere nasip olsun diyerek yazımı bitiriyorum.