Alıntı:
nadidednz Nickli Üyeden Alıntı
Selamın aleyküm
Dinen bu verilen sözlerin bir hükmü var mı?
Ben hakkım olanı geri istemek isterken eşim yapan kendine kendilerini kandırırlar boşver diyor.
|
Mü'minûn / 8. Ayet
O mü’minler, kendilerine tevdî edilen her türlü emâneti korur ve verdikleri sözleri tastamam yerine getirirler.
İşte sana söz verenlerin imanı zayıf imanı zayıf olanda işte kendini kandrır.Başkalarını kandırdım der.Ama ahirette nasıl hesap verecek onu hesap edemez.
Ayrıca eşin kafaya takmamaya çalışır ama belki sana demeden takar.
Senin bu olayların 75 farklı versiyonunu görmüş biri olarak diyim yanlış anlama ilerde daha değişik olaylarda başınıza gelebilir.Bundanda gene çırak çıkacaksınız.Çünkü genelde aillerde şöyle olur ana baba ölmeden durumları iyi maltaksimi yapar ona 2 daire buna 3 daire birinede hiç birşey vermez yada genelde kızlara hiç vermezler.Damatmı yesin benim paramı hesabı.
bazı çocuklara az verir yada hiç vermez diğerlerinede malı hamuduyla yıkar.Bu versiyonda işte şimdi yaşı 20-30 olanlar 50-60 yaşına gelince bizzat görecekler. başlarına gelecek ve kardeşler o yaştan sonra papaz oluyor yada haberlerde var birbirlerini mal arsa tarla için öldürenleri ara ara anadoludan haberler çıkıyor bizde okuyoruz nette.
Tavsiyem eşinle sen önünüze bakın arkanıza bakmayın.Ve kaynana ve kayınpederede mesafeli durun.Tabi yapıp yapmamak size kalmış.
|