Alıntı:
SiLence Nickli Üyeden Alıntı
40 defa sabah namazından sonra okunur ve sevdiğinle evlenmek için Allaha dua edilir
Bismillahirrahmanirrahim, Ve elkaytü Aleyke mahabbeten minni Velitüsnea Ala ayni Fe ize Azamte fe Tevekkel Alallah İnnellahe yuhibbül mütevekkilin Kul İn küntüm Tuhibbunellahe Fettebi uunii Yuhbib kümullah Ve yağfir leküm zünübeküm Vallahu Gafurur Rahim, Yuhibbuhum Ve yuhibbuunehu Ezilletün Alel Mü'minine E izzetün Alel Kafirin.
|
Şimdi bu ifadeyi ayet ayet parçalayarak açıklayalım:
⸻
1. “Bismillahirrahmanirrahim”
“Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.”
Her duanın ve işin başıdır.
⸻
2. “Ve elkaytü aleyke mehabbeten minnî ve li-tusna’a alâ aynî”
📍 Tâhâ Suresi 39. Ayet’ten alıntı
“Ve sana katımdan bir sevgi bıraktım ki, gözetimim altında yetiştirilesin.”
🔹 Bu ayet Hz. Musa hakkında inmiştir. Allah’ın özel koruması ve sevgisi altında olduğunu anlatır. Dua niyetiyle okunduğunda, kişinin Allah’ın sevgisini ve himayesini talep ettiğini ifade eder.
⸻
3. “Fe izâ azemte fe tevekkel alallâh, innallâhe yuhibbü’l-mütevekkilîn”
📍 Âl-i İmrân Suresi 159-160
“Artık azmettiğin zaman Allah’a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.”
🔹 Karar verdikten sonra Allah’a dayanmayı ve güvenmeyi öğütler.
⸻
4. “Kul in kuntum tuhibbûnallâhe fettebiûnî yuhbibkumullâh ve yağfir lekum zunûbekum, vallâhu gafûrun rahîm”
📍 Âl-i İmrân Suresi 31. Ayet
“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayandır, çok merhametlidir.”
🔹 Allah’ın sevgisini kazanmanın yolunun Peygamber’e uymak olduğu öğretilir.
⸻
5. “Yuhibbuhum ve yuhibbûnehû ezilletin ale’l-mu’minîne eizzetin ale’l-kâfirîn”
📍 Mâide Suresi 54. Ayet’ten
“Allah onları sever, onlar da Allah’ı sever. Müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı izzetlidirler.”
🔹 Allah’ın sevdiği kulların özellikleri sıralanır.
⸻
🌿 Özetle:
Bu dua;
• Allah’ın sevgisine mazhar olmayı,
• Onun koruması altında yaşamayı,
• Tevekkül etmeyi,
• Günahların affını,
• Allah’ı ve O’nun da kulunu sevmesini dilemektedir.