Alıntı:
Zeynebbk Nickli Üyeden Alıntı
Ben Hristiyan olmasına daha çok şaşırdım. Zikir yok ayet yok nasıl bakıyor gibi. Bakım yapılırken de kendimi hiç kötü hissetmedim.
Bazı arkadaşlar Hristiyan , kafir kötü olacak felan yazmış ama evet kadın Müslüman değil fakat günümüzde de Gazze’deki işgale , zulme en fazla Avrupa ülkeleri karşı çıkıyor.
Kafir diye nitelendirdiğimiz kişiler daha daha fazla tepki veriyor.
Benim söylemek istediğim şu Hrıstiyan olması illa kötü bir insan olduğu anlamına gelmiyor.
Yine de Allah Razı olsun zihnimde rahat Şuan.
Ha bir işlem yaptırır mıyım , yaptırmam. Ama hrısiyan olduğu için değil kimsenin iradesine etki etmek istemediğim için.
Cahilken yaptık bir hata burda binlerce uygulama var mum yak sönene kadar şu duaları oku vs vb.
Şu an bu konuyu okuyan kardeşlerime söylemek istiyorum . Karabiber ,mum,tuz vs gibi işlemleri kesinlikle yapmayın. Kimsenin iradesini etki altına alamazsınız , alamadığınız gibi musallat kaparsınız.
|
Şöyle izah edeyim. Aslında böyle düşünmeniz çok normal. Çünkü bazı bilindik kavramlar karıştırılıyor çok. Bakım için zikir ayet hadis gerekmiyor. Dikkat ederseniz size sadece geçmişi söylemiş. Yada maksimum şimdiyi net doğru bir şekilde söyler. Çünkü varlıkla bakım yapıyor. İşin içinde varlık varsa illahi zikir gerekmiyor. Ünlü falcilarin dediklerinin çıkması, musallat li insanların 6. Hissim kuvvetli demesi fln sebebi varlıktır. Her bakım için Kur'an'ı kerime iman, ondan bir ayet yada müslüman olması gerkmiyor. Bakımı yapar mı yapar. Sonrası önemli olduğu için arkadaşlarin tepkisi bu kadar fazla. Sonrasında genel olarak konuşuyorum şöyle şeyler olabiliyor. Varlık gayri müslim olduğu için, senin enerjini beğenirse gelip sana musallat olabilir. Senden nemalanabilir. Varlık senin başına bela olabilir. Çünkü ayet hadis iman olmadığı için her yol mübah, yapabilir de yapmayabilirde. Tamamen varlığın kendi iradesine kalmış. Bir de daha önce dediğim gibi siz inandığıniz için, kafanız karisip şüpheye dustugunuz için imanımız zedelenir. Buda musallata ruhsat açar.
Diğer konularda da şöyle bir durum var. Bizler "insanlık" ve "dini kimlik" kavramlarını karıştırıyoruz. Kişinin zulme karşı çıkması, haksızlığa karşı direnmesi onu iyi bir "insan" yapar. Edepli, aklakli bir insan yapar. Ama gayrimüslim olmadığını değiştirmez. Her gayri müslim çok kötü bir insan olacak gibi bir kaide olmadığı gibi her müslümanda melake değil. İnsani değerler ile dini değerler aynı şey değildir. Arkadaşlar neden buna tepki gösteriyor onun izahı da Kur'an'ı Kerim'de geçer. Gayri muslimden dost edinmeyon der. Senin dinin sana benim dinim bana der. Bir çok ayet ve hadis vardır. Bunu şöyle izah edeyim konu dine geldiğinde işler degisiyor. Şöyle bir anım var anlatayım:
Bir gün kalp gözünün açık olduğunu düşündüğüm biri, ben bir dönüm noktasındayken şöyle bir konuşma geçti; çok iyi insanlar sağolsun bana çok yardımcı olacaklar dedim. Bilemezsin, dili öyle der ama kalbi nasıldır bilemezsin güvenme demişti. Bunu bir müslüman için demişti. Ama bir gayri müslim de olabilir.. insanların kalbinden ne geçer, niyeti nedir bilemezsin sana ne kadar iyi huylu gorunsede. Allah uyarmış ise vardır bir bildiği ki uyarmış. Ki keza da öyledir.
Uzun oldu kusura bakma. Umarım kendimi ifade edebilmisimdir.