Bir üst mesajda ölenler ile ilgili bilgiler hadis örnekleri verilmiş.Hal böyle olunca.İşte siz hayırlı evlad iseniz ölen ana baba yada kardeşleriniz var ise.Onlara misal kıldığın namazın sevabınıda hediye etsen olur.Yada zikir çekersin onun sevabını hediye edersin.Belli sure dua okursun hediye edersin.Ahirete gittimi göreceğiz bizim hediye ettikleriimiz işte hediye ettiğin kişinin amel defterine yazıldımı yazılmadımı orda belli olacak.
Amma ben yazıldığından adım gibi eminim.Çünkü o alemde ruhlar haliyle vızır vızır sivrisinek gibi dolanıyorlar.Ben rahmetli olan sevdiklerime bol bol dua eder zikir çekersem onlarıda hediye ettiğim olur.
İşte bu hediyeler onların hanesine yazılınca.Ölen akrabadan bazı zübükler var onları es geçiyorum.Üstte dedikya ruhlar vızır vızır geziyor.Sen işte dua edince hediye edince hediye ettiğine yazılınca bunlarda görüyor amel defterini sonra bakıyor lan bu ha babam hediyeleri yolluyor.
Bizim çoluk çocuk gaflet ve delalet içinde diyip bu sefer senin rüyana girip dert yanıyorlar.
Çok örnek yazarımda misal benim pek sevmediğim halanın kocası enişte 4 sene evvel öldü.kendisi hac ca gitti dikkat edin hac diyorum 15 sene evvel.Bu enişte gıybet dedikoduyu pek severdi birde cebinde akrep vardı.Yani varyemezin önde gideni idi.Cimrilik ve pintilikte altın madalya sahibi idi.
Neyse öldü mal mülk halaya ve çocuğuna kaldı.
Bundan 1 ay evvel rüyama girdi bana dediği ya bana torunlar hiç dua etmiyor.
Cimrilikten daireleri yığdın yemedin içmedin zıçmadın öldün gittin işte bıraktığın daireler şakır şakır satıldı.
Hisseler bölündü herkes kenara çekildi.Sen diyorsunki bana arkamdan dua eden yok.İşte o mal bıraktıklarının rüyasına gir onlara de diyorum.
bu kadar mal para bıraktım bana dua edin de.
Birde üstte ne dedim gıybeti çok severdi.Demek ahirette fazla kafa mikti ordada bir rüyamda ağzından X şeklinde nurdan bant gördüm ağzı bantlanmış bu hı hı hıh hı diyip duruyor ama ses yok melekler bantı vurmuş kafamızı ütüledin senimi dinleyeceğiz hesabı görünen bu.
Dün gecede bir rüya gördüm rüyaya yazacak değilimde genelde gördüğümün ne anlama geldiğini 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiğim için sanırım akrabadan biri 4 kolluya yakında binecek.
Ölen ana baba dede nene kardeşiniz varsa dua zikir sevabını hediye ediyoruz ruhlarına .Bu kısım önemli hediye ediyoruz diyoruz olay bitiyor.
|