Alıntı:
heroman100 Nickli Üyeden Alıntı
Selamunaleyküm arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi nazardan korunmak için neler yapılabilir dışarı çıktığımda enerjimi çabuk kaybediyorum yoruluyorum kendimi okumadan da gözümü açamıyorum. Nazarı değmeden önce engellemek için ne yapabiliriz ? Kimisi taş taşımaktan vs. bahsediyor bunların geçerliliği nedir veya islamda yeri var mıdır ?
|
Sosyal medya kullanmayacaksın. Sana Allahın verdiği bir nimeti, vermediği bir kulun özellikle gözüne gözüne sokmayacaksın.
Misal ev aldın, kirada oturan kişiye gidip de Allah size de nasip etsin valla kiracılık zor bu zamanda. Düşünmüyor musunuz ? Hı hı düşünüyoruz bu ay kirayı nasıl ödeyeceğiz diye. Bu minvalde, yüksek empati ile yaşamak zorundayız.
İnsanlar bil hassa korona döneminden sonra, hiç iyi değiller. Hem manen hem madden. Sahip olduğun nimetleri kim verdiyse yine ancak o muhafaza edebilir.
Sadaka vermeyi ihmal etme 1 lira da olsa, kendine bir kumbara yap her gün evden çıkmadan niyet ederek besmele çek at içine birşeyler. Birikince de bir hayır için kullanırsın sana kalmış. Abdestli gezmeyi alışkanlık edin, muhteşem bir koruma sağlar.. felak nas surelerini aklına geldikçe yolda yürürken vs. Oku oku göğsüne üfle, içine çek yut. Hiç bir şey olmaz Allah’ın izniyle