Tamamen ezbere konuşuyor adı üstünde yapay zeka.
Hiç tavsiye etmiyorum. Bana bir tavsiye verecek kişinin o işi daha önce yapmış tecrübe etmiş bir çocuk dahi olsa söylediğini önemserim. Ama böyle ruhsuz duygusuz bir makinenin sözüne asla itimat etmem sizlere de tavsiye etmem kardeşim.
Sadece bilgi yeterli olsaydı İblis alemin padişahı olurdu.
Bak Allah dostlarının yazdığı tasavvuf kitaplarına mesela. Bu kitap, yazarın yaşadığı manevi yolculuğudur.
Tecrübe içerir hatta deneme yaparsın bir kaç tavsiyesini uygular test edersin mübareğin dediği şekilde aynen vuku bulur olay.
Herkesin istidadı ( fıtratı, potansiyeli ) farklıdır. Öyle dur az da şunu zikredeyim biraz da bunu zikredeyim diye öyle kafana göre iş yaparsan. Ya en iyi ihtimalle yerinde sayarsın hiç bir faydasını görmezsin, niyetin temizse ancak sevap elde edersin. Az da niyetin bozuksa zaten başına olmadık işler bile açabilirsin. Sonra yapay zekaya sorar durursun neden ben böyleyim ? Neden bunlar oluyor ? O da her yazdığına yumuşak bir cevap daha verir, ona giren çıkan olmaz. Vicdanı da olmadığı için en fazla çok üzgünüm yazar.
Çok zikir çekesiniz varsa bir mürşide bağlanın. Adamlar da zikredecek adam arıyor zaten. Yanlış yerlerde heba etmeyin hevesinizi kardeşlerim.
|