[QUOTE=Zeynebbk;676860]
Alıntı:
Samsara Nickli Üyeden Alıntı
Evet inşallah,
"Allah'ım gönlümdeki mesele için seni vasi kıldım, hakkımda hayırlı olanı bana nasip eyle"
diye niyet edebilirsiniz. Ben o niyetle okumuştum ve hayırlı olan yakınlaştı, hayırsız olan kendiliğinden Allahü Teâlâ'nın bir sebebe dayandırması vesilesiyle uzaklaştı.[/QUOTE
Anladım teşekkür ederim , birde davamı Allahım benim sevgimi onun kalbine ilham et diye dua ediyorum.
Aslında dua edip beklemek lazım ama insan hemen olsun istiyorsun.
Peki siz hiç celb vs yaptınız mı birine deneyiminiz var mı ?
|
Eğer müşkül durum yoksa, örneğin evli çocuklu ve çaresizce terk edilmişsinizdir, eşiniz helali dışında eğilimler gösteriyordur, eve bakmıyordur, vb gibi acziyet durumu yoksa, ben prensip olarak celbi önermiyorum. Hele ki baştan kısmet durumları için asla. Baştan kısmetten kastım, henüz ciddiye dönmemiş beraberlikler. Çok etkili celb uygulamaları var evet ama Allah'ın takdirini gözetmek her zaman daha hayırlıdır. Size yazılmayan bir şeyi celb ettiğinizde bu sonucu manevi faturasıyla beraber karşılarsınız. Hiçbirimiz Allah'tan iyi bilemeyiz bizim için neyin hayırlı olduğunu.
Elbette ki sizin şahsi iradeniz, buna bir şey diyemem. Ama bana kalırsa daha baştan dengesiz tavırlı olduğunu ortaya koyan kişinin bilinçaltında ciddi meseleleri vardır.
Bahsettiğiniz kadarıyla hissettiğiniz şey daha çok takıntı gibi duruyor. Aslında siz de içten içe anlamışsınız bence aslında o kişiyle mutlu olmadığınızı..? Celb yerine, naçizane, enerjinizi kendinizde toplamanızı daha çok öneririm. Sanki enerji merkezinizden çıkıp ona eğilmiş gibisiniz. Günde 11 İhlas Süresi + 1 Fatiha okumak, manevi boşlukları doldurmaya çok iyi gelir. Sizi halihazırda mutsuz eden tutarsız biri için ahiretinizi yakmayın. Leyla'yı ararken Mevlâ'yı bulmaktır belki de nasibiniz..