Alıntı:
145319 Nickli Üyeden Alıntı
Yemek fiyatları ve maliyetleri arasında çok ciddi uçurum var bi kafe bi restoran açmak çok karlı şuanda
|
Konu başlığı helal yoldan para kazanmak.Yemek gıda sektörü büfecilik gibi yerler 1 tl lik üretimi genelde 10 tl ye kadar diplerler helede dönerde oyun çoktur.Soru şu olmalı bu dinen caizmi diye sormak lazım.yani 1 tl maliyeti olan malı sen 9-10 tlye millete yerleştirince çok tatlı kar oluyorda mesele işte ne kadar helal.Ben anlamam şamadan bağdattan kayısıdan diyip fiyatı kökleyip paralatı cukka edip sonrada elhamdülillah müslümanım olayına dönüyor mesele bu.
Cenabu Rabbul Aleminde bela verince ya ben bişey yapmadımki genelde 1 tl lik malı 10 tl ye satarım kime ne satarım bu helal yani o kafada olana. 
bu belayı bana niye yazdı acep diye şark kurnazlığı yapanlar var.
Bu yazı sana alıntı yapılan değilde genel avama yazıldı.Konu helal kazanç...ve böyle yapan kamyonla.
Basit örnek yarım ekmek et döner 300 tl civarı içine 30 gram et atar.ekmeği yeşilliiği maliyeti eti merkezden 800 tl ye kilosunu alır.1 kilo eti 35 yarım ekmeğe atar.
yani maliyeti 50-60 tl taş kısaca ve satış 300 tl bazı yerlerde 500-600 tl semtine göre oranın kirasına göre.
|