16.06.25, 21:10
|
 |
Dost Üye
|
|
Forum Puanı: 19365
Etiketlendiği Mesaj: 175 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Ya ben kılayımda ne kılacağımıda bilmiyorum.
Kaç yıllık kazam var bilmiyorum.
|
Hesabı herkes kendi yapacak kadın yada erkek.
Hesabında yolu şu.
kadın erkekde ilk ergenliğe gün buluğ olduğu gün yani hangi yaşta isen o yaşı baz alınır.
Misal erkekde 14 yaş geneli gibi.
bugünkü yaşın 24 olsun.
24yaş - 14yaş : eder 10 sene namaz kılmış olman lazım.Namaz olayı buluğa girdiğin gün başlıyor.
İşte o 10 senede misal kişi 1 sene namaz kılmış olsun yani 9 sene namaz borcu var demek.
9 x 365 gün eder 3.285 gün onada 9 senein artığı olan 4 senede 1 gün yani kabaca 3 gün daha ekle eder. 3.288 gün kişi kaza namazı kılacak.Hesabı bu şekilde yapacak.
Namazlarıda günlük 20 rekat eder.
Sabah Namazının kazası: 2 rekat farzı kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk sabah namazını kılmaya" veya "son sabah namazını kılmaya."
Öğle Namazının kazası: 4 rekat farzı kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk öğle namazını kılmaya" veya "son öğle namazını kılmaya."
İkindi Namazının kazası: 4 rekat farzı kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk ikindi namazını kılmaya" veya "son ikindi namazını kılmaya."
Akşam Namazının kazası: 3 rekat farzı kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk akşam namazını kılmaya" veya "son akşam namazını kılmaya."
Yatsı Namazının kazası: 4 rekat farzı kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk yatsı namazını kılmaya" veya "son yatsı namazını kılmaya."
Vitir Namazının kazası: 3 rekat aynen kılını. "Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım ilk vitir namazını kılmaya" veya "son vitir namazını kılmaya."
|