Alıntı:
Uzeyire Nickli Üyeden Alıntı
Güvenin olmayan durumu anlayamadım. İnsanlara güvenmiyor olmanla, Rabbine güvenmiyor olman arasında dağlar kadar fark var. Kötü, kötüdür. Rabbim onların gözlerini ve kalplerini mühürlemiştir. İnsan iyilik yapacağım diye kendi hakkına da girmemeli. Kendinden de çok eksiltmemeli bu da kendi kul hakkımıza girmek oluyor. İnsan iyiliklerini yaptıklarıyla övünüyorsa bir yerde o onun imtihanı oluyor sanırım. Birine iyilik yapmışsındır bir yerde anlatmışsındır iyilik yaptığın kişinin başı eğilmiştir mahçup kalmıştır ahı çıkıyordur hiç bilemezsin. Bu dünya da bizi en iyi bilen yine Allah. Kötü dediğin bir adam belki gizli kapı arkasından öyle bir mahçup yardım ediyordur ki ya da etmiştir ki bilemeyiz. Belki bir hayvana belki bir insana belki bir topluma.
|
Zerre bununla ovunmedim ovunmemde ben rizasi icin yaptim her zaman ben ne zaman guvensem yari yolda kaldim benim yaptigim yardimi Allahtan baska kimse gormedi goremezde hep gizlidir bu benim fikrim herkes kendinden mesuldur zerre guvenim kalmadi