Alıntı:
Uzeyire Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkür ederim Allah razı olsun, Aslında bu duruma bir kişi sebep durum vesile olmadı sağlıksız düşünceler olduğunu düşünüyorum öyle bir insan değilim çünkü. Teşekkür ederim, kalbimdeki insan için de bir şey diyemiyorum herkes nasibine gider çünkü.
Peki bir şey sorabilir miyim, hayatımdaki imtihanlar benim geçmiş günahlarımı temizliyor mu boşuna yaşamıyorum değil mi
Teşekkür ederim evet öyle gerçekten de kul kendine zülmeder
|
Geçmişte yaptığın hataları tövbe istiğfar ile bağışlanma dileyebilirsin. Herkesin hayatında imtihan var , bu imtihanlar geçmiş günahlarımızın kefareti olmaz.
Zümer Suresi 53:
“De ki: Ey kendilerine karşı aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
Boşuna yaşadığını düşünme , bol bol sadaka ver. Hayvanlara iyilik yap insanı çok rahatlatıyor.
Geçen gün her zaman gittiğim bir yere farklı bir sokaktan geçerek gitmek istedim neden öyle bir şey düşündüm bilmiyorum. Daha sonra bir baktım anne kedi ve 4 yavrusu hayvan sıcaktan ağzı açık duruyor gözleriyle yardım istiyor sanki. Sonra eve gidip bir yoğurt kovasına buzlu su ve kedi maması götürdüm. 4 yavru da kana kana içti suyu.
Belki bir çok insan anne kedinin çaresizliğini görmedi fark etmedi bile yanından öylece geçil gittiler. Bir hayvanın sıcak bir günde su içmesine vesile eden beni onlara aracı kılan Allah.
Bu tarz küçük şeylerle mutlu olabilirsin. Bazen çocuklar dileniyor para istiyor ben de genelde nakit olmuyo. En yakın fırına gidip kurabiye , kek, ekler pasta felan alıp veriyorum bazen marketten muz alıp veriyorum. Çoook büyük yardımlar yapacak kadar zengin değilim ama çocuklara ve hayvanlara böyle küçük ama etkili şeylere aracı olmak iyi hissetiriyor.
Mesela kedilere felan yemek verirken dua edin bana şu istediğim olsun diyorum. Sen de öyle yap boşuna yaşadığını hissetme aracı ol.
Ve zikir çek devamlı kalbin rahatlasıın. Kelime-i Tevhid günahların bağışlanmasını dilemek ve Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla okunur. Ben bu aralar hep kulaklığı takıp dinliyorum, dinlerken de içimden çekiyorum. Pamuk gibi oluyorum.
Hepimizin günahları var , hepsinin nefsi var çünkü.