Alıntı:
Zeynebbk Nickli Üyeden Alıntı
Az önce Kesâlyn isminde bir “ Havaş ilmini” bildiğini söyleyen bir şahıs ile mesaj yoluyla konuştuk.
Celb işlemi nasıl yapılıyor dedim. Kendisi yapmıyormuş başka bir hocanın ismini söyledi onunla iletişime geç dedi celbi bekar birine evlenmek için yaparsan sorun yok dedi.
Bazı okumalarla , yazmalarla , karşı tarafa seni hatırlatacak şeyler yapılır dedi. Rüyasına beni gösterme , parfüm kokusunu hatırlatma bu tarz şeylerle beni hatırlatacakmış sufli varlık.
Peki karşılığında sufli varlık ne alıyor dedim cevap yok.
Suflilerle çalışmak zorunda kalabiliyoruz ama bu musallat demek değil diyor.
Yaptırmak gibi bir niyetim yok ama merak ettiğim şey Celb işleminde sufli gidip beni hatırlatacaksa karşılığında ne alacak ?
|
İmam Muhammed’in el-Camiu’s-sağir adlı eseri Hanefi fıkhının ilk muhtasar mahiyetli eseridir. Sonraki dönemde ise muhtasar eser yazanlar bu eserden asla bigane kalmamışlardır. Nitekim Merğinani, el-Hidaye adlı şerhinin ana metni olan Bidayetü’l-mübtedi adlı eserini İmam Muhammed’in el-Caniu’s-sağir’i ile Kuduri’nin Muhtasar’ından oluşturmuştur.
Bu eserde şu da vardır: ‘’Bir kadın, kocası kendisini sevsin diye bir muska taşıyabilir mi?
El-Camiussağir'de zikredildiğine göre bu helal değildir, haramdır.’’
‘‘Kadının kocasının sevgisini celbetmek için okutması mahzurludur, ilh...’‘
El-Haniye dedi ki: ’‘Bir kadın vardır. Kocası kendisinden buğzettikten sonra kendisini sevsin diye istiaze ayetleri yapıyor. El-Camiussağir'de zikredildiği gibi; Böyle yapması helal değil, haramdır.’‘
İbn Vehban Tevcih'inde zikretti ki: ‘‘Kadının böyle yapması bir çeşit sihirbazlıktır. Sihir ise haramdır.’‘