Alıntı:
Ibrahim61 Nickli Üyeden Alıntı
Alanında uzman fizik öğretmeniyim. Bulunduğum ilde 2 3 öğretmenden biriyim. Aynı branştan başka ogretmen bana özelden şu soru nasıl çözülür diye soran ogretmen en iyi okula atanacak ben boşta kalacağım adamın sırf torpili var diye önüme geçmesi zoru.a gidiyor. Yok mudur hakkı hukuku gozetecek Allahin adaletini üstün tutacak bir uygulama.
Ne yapmalıyım da o değil ben atamam.olsun adam 10 senedir meslek lisesinde fizik öğretmeni öğretmenliği bitmiş ama torpili var siyasi delireceğim bu ülke neden böyle hayatım en iyi dersane okullarda ders anlatmayla geçti hala dershaneler beni çağırıyor gel diye ama o atanacak. Bana bi akıl dua verirseniz çok memnun olurum.
|
Alıntı:
cLibeRt Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim, bazen fark etmeden içimize haset düşebilir. Ama dikkat et, istemeden de olsa haset etmek kalbi zehirler. Allah, Felak Suresi’nde açıkça uyarır:
“Haset ettiği zaman hasetçinin şerrinden Allah’a sığınırım.” (Felak, 113:5)
Unutma, Allah kime neyi lütfedeceğini en iyi bilendir. Kur’an şöyle der:
“Allah’ın fazlından birbirinize verdiği şeyleri kıskanmayın...” (Nisa, 4:32)
Sen niyetini bozmadan yoluna devam et. Çünkü:
“Her şeyin bir vakti vardır. Allah, hükmünü adaletle verir.” (Kamer, 54:49 & En'am, 6:57)
Torpil varsa, ilahi adalet de vardır. Nasibin sana ulaşması için kimseye minnet gerekmez. Sadece kalbini koru, sabrını kaybetme.
|
Sayın hocam haset etmiyorum umrunda bile değil fakat karşımdaki adamın bilgisi benim yarım etmiyor birlikte dershanede çalışırken adamı kovdular bana yine devam edelim diye yalvaroyorlar şimdi bu adam siyasi birilerini araya sokup benim gideceğim okula kendisini atayacak hasretlik eden o zoruna gidiyor çünkü