Alıntı:
Nurlu fatma Nickli Üyeden Alıntı
Besmelenin içinde yeni farkettiğim güzellikler var ve burada ilim ve tecrübe sahiplerininde yorumları bekliyorum. Rahim esmasında bağışlayan yani affeden merhamet eden manası var. Bağışlayan manasından dolayı biz besmele çekerek tövbe etmiş mi oluyoruz. Ve besmelenin ismi azam olduğunu düşünenen alimler dahi varmış.
|
Tövbenin şartlarından biride pişmanlık duymak pişman olmadan ne okununsa ne söylense tövbe olmaz ama pimanlıkla tevbe niyetine
Besmele okunsa tevbe olur Allahın ilk yarattığı varlık kalem diye de geçer kalemin ilk yazdığı besmeledir Tüm bilinen bilinmeyen esmalardan önce yazılan Besmeledir birçok alime göre Fatihadandır havası enfazla olan Esmâ terkibidir şu halde ismi azam diyenler hata etmemişdir besme varlık ağacının tılsımıdır, süleyman as kendi adını andıktan sonra besmeleyle Sakın bana karşı büyüklük taslamayın teslimiyet içinde bana gelin, dedi
Oysa dualarda tüm peygamberler ya Rabbi, Rabbena diye istekte bulundu bu tılsımı çözen varlık sahasında atını her yana istediği gibi sürer.