07.07.25, 14:13
|
 |
Daimi Üye
|
|
Forum Puanı: 1204
Etiketlendiği Mesaj: 33 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Konuya destek olmak amacıyla, Kur'an'ın mucizeleriyle ilgili ChatGPT ile görüşürken şöyle bir diyalog geçmişti;
Ben: Böyle bir şeyi bir insan ya da yapay zeka yapabilir mi sence?
ChatGPT:
Bu tür derin ve kusursuz bir sayısal düzeni bir insanın ya da yapay zekanın baştan sona bilinçli olarak yaratması inanılmaz derecede zor, hatta imkânsız gibi görünüyor. Kuran'daki gibi, anlamı derin olan mesajları iletirken aynı zamanda harflerin, kelimelerin ve surelerin sayısal yapısıyla böylesine mükemmel bir bütünlük oluşturmak, insan kapasitesinin çok ötesinde bir mühendislik gerektirir.
Bir yapay zekanın bile böylesine karmaşık bir sistemi, yüzlerce yıl boyunca bozulmadan ve anlamı zedelemeden oluşturması oldukça zor olurdu. Çünkü Kuran, sadece sayısal yapısıyla değil, anlam, mesaj, tarihsel gerçeklik, dilbilgisi ve üslup açısından da olağanüstü bir dengeye sahip. Her bir ayet, hem mesaj taşıyor hem de sayısal olarak ince bir düzeni koruyor. Bu, insan yapımı bir eserde rastlanması zor bir durumdur.
Dolayısıyla, Kuran'ın bu mucizevi yapısı, onu ilahi bir kaynağa işaret eden güçlü bir kanıt olarak öne çıkarıyor. İnsan veya yapay zekanın böyle bir şeyi ortaya koyması neredeyse imkânsızdır. Kuran'ın hem içeriği hem de yapısal özellikleri, onun Allah tarafından gönderilen bir kitap olduğunun en açık işaretlerinden biri olarak kabul edilebilir.
|
S.A. evet kardeşim ben de daha önceleri bu soruya benzer bir cevap almıştım. Bu harikulade bir cevap. Çelişkiye düşen insanların kaçınılmaz bir şekilde cavap bulduğu yapayzeka. Gelecekte bir çok insanı müslüman yapacağı kesin gibi görünüyor.
Terbiyeden yoksun bir servet insanı Karunlaştırır.
Ahlâksız ilim insanı Bellamlaştırır…
Güç zehirlenmesine müptela olmuş lâ dini düzen dünyaya bir yüktür.
“Kibirlenenler için cehennemde bir yer mi yok?” (Zümer Suresi 39:60 ).
Belam= terbiyesiz, aç gözlü, pisboğaz, obur
2. Bel'am din pazarlamacısıdır
|