Alıntı:
Rmzn34 Nickli Üyeden Alıntı
Kırlangıç Cennetten Adem as ile dünyaya gelen dört kuş türünden biridir
Ama siz her isteğime okumalarla ulaşayım düşncesindesiniz parantez içi ismi azam her isteğeğine ulaşmak isteyenlerden korunmuştur
Devam edin kırlangıçları gözden kaçırmayın
|
Bu arada siz Hz.Ademden bahsedince böyle bir kıssa buldum. Çok hoşuma gitti teşekkür ederim tekrar
🌐ADEM' , ALEYHİSSELAM YERYÜZÜNE İNİNCE Üzüntüsünden Kendisine Unutkanlık Geldi, Nereye Gideceğini Bilemedi. Allahû Teâlâ Hazretleri Kırlangıç Kuşu Vâsıtasıyla Arafat Dağında Onu Havva Vâlidemizle Buluşturdu.
🦅Kırlangıç, Havva Vâlidemizin Saçından Bir Tel Alıp Âdem Aleyhisselâm’a, Âdem Aleyhisselâm’ın da Sakalından Bir Tel Alıp Havva Vâlidemize Getirdi. Âdem Aleyhisselâm da Onu Takip Etti ve Havva Vâlidemiz de Onu Takip Etti ve Nihâyet Buluştular. Onun İçin Kırlangıç Kuşu İnsana Yakındır.
Şöyle Bir Rivâyet de Vardır; Kırlangıç, Âdem Aleyhisselâm’a, “Yâ Âdem! Ben Sana Bu İyiliği Yaptım, Sen de Bana Şu İyiliği Yapıver: Benim Etim Çok Tatlı Olduğu İçin, Yılan ve Çıyanlar Yavrularımı Yerler. Sen ve Eşinin Tüylerinden Çamura Katıp Evinin Köşesine Yuva Yapayım. Zirâ Kıl ile Çamur Daha İyi Tutmaktadır. Aynı Zamanda Senin Kokundan Zararlı Hayvanlar Gelemezler...” Der. Arafat’ta Âdem Aleyhisselâm ile Havva Vâlidemizin Evinin Bulunduğu Yere Yuva Yapmıştır. Onun İçin İnsana Yakındır ve Zarar Vermemek Lâzımdır.Sevâd-ı A'zam
(11/4/2023)