Alıntı:
Vvhanim Nickli Üyeden Alıntı
6 senedir evliliğimle ilgili duam var. Sadece aile apartmanından taşınmak istiyorum, ailesiyle uyuşamıyoruz, hep geçinmeye çalışıyorum senelerdir, iyice artık laşka oldu saygı kalmadı söylenmeyecek sözler söylediler bana. Kendi Ailemde bıktı artık eşimin davranışlarını beğenmiyor, geri gel diyor fakat evliliğim bitsin istemiyorum cocuğum var. Eşimde, burda yaşayamıyorsun seni mutsuz ediyorum bende mutsuz oluyorum bitsin diyor hiç bir çare aramadı evliliğimizin devamı için, elimden gelenin fazlasını yaptım hem büyüklere hem eşime eltilerime haklıyken affetim boyun eğdim barıştım el öptüm olmadı olmuyor. Eşim taşınmayı asla düşünmüyor. Tek taraflı çabalıyorum olmuyor. Boşanmak istemiyorum eşim olmuyor artık boşanalım diyor. Bir gün İstihareye yattım göremed
im i, keza sürekli hacet namazı kılıyorum. Sürekli namazlarımda dualar ediyorum. Sekine duasını yaptım bir kaç kez. Yok kabul olmuyor duam. Ama taşınma konusunda istiharem hayırlı cıktı. Boşanma konusunda istiharede göremedim, gece tekrar edeyim boşanma için tekrardan uyuyayım diye düşünüyorum bu sefer içim huzursuz oluyor korku oluyor. Boşanma konusunda istihare yapamıyorum, his olarak huzursuzluk korku hissediyorum. Bu neden olur? Boşanma için istirahe yapılır mı? Belkide yapılmaz bilmiyorum değerli bilgili hocalarım üyeler lütfen yorumlarınızı bekliyorum
|
Değerli kardeşim iki rekat musibet namazı kılmanı hassaten tavsiye ederim. Huzeyfe [radıyallahu anh] dedi ki:
“Peygamber [sallallahu aleyhi ve sellem] sıkıntılı bir işle karşılaştığında namaz kılardı.”* Bu hadisi, Ebu Davud rivayet etmiştir. [Ebu Davud, Tatavvu’, 22 (1319)]
Buradaki namazdan maksat, hacet namazı gibi belli bir namaz olmayıp kendisine şer’an namaz denilebilen her namazdır. Hadisin Arapça metninde geçen “hazebe” (sıkıntıyla karşılaştı) kelimesi, bazı nüshalarda “hazene” (üzdü) şeklindedir. Bu takdirde hadis, “Peygamber [sallallahu aleyhi ve sellem]’i bir iş üzdüğü zaman namaza dururdu” şeklinde tercüme edilebilir. Gerçekten namaz, musibet ve sıkıntıların giderilmesine en büyük vesiledir. Nitekim Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de “Ey iman edenler! (Taate ve belaya karşı) sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz ki Allah(‘ın yardımı) sabredenlerle beraberdir” (Bakara suresi ayet 153) buyurmuştur. Belaya ve sıkıntıya karşı namaz, bütün organlarla Allah’a yönelmek ve iltica etmek olduğundan, Cenab-ı Hakk’ın o musibeti kaldırması hususunda başvurulacak çarelerin en büyüğü ve en etkili olanıdır.
Bu sebeple Resulullah [sallallahu aleyhi ve sellem] karşılaştığı bazı mühim işlere teşebbüs hususunda istihare namazına baş vurduğu gibi başına gelen sıkıntılı işlerden kurtulmak için de namaza koşmak suretiyle ümmetine örnek olmuştur.Özetle; insan bir bela veya sıkıntılı bir işle karşılaştığı zaman hemen namaza ve Cenab-ı Hakk in hizmetine koşmalıdır. Bu bakımdan insanın bir musibete giriftar olunca iki rekat musibet namazı kılması müstahaptır