Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
İstidrac nedir diyanet?
Meselâ peygamberlerde görülen olağan üstü hallere “mûcize”, velîlerde görülene “keramet” denirken inancı veya yaşayışı bozuk kimselerin zâhiren mûcize veya keramete benzer olaylar sergilemelerine istidrâc denmektedir.
Bu dönemde eski dönem eserlerde yazılı olan kerameti gösteren babayiğit varmı soru bu?Ha gösterirse kerameti birde işte dini yönden kuvvetli ve islami olarak yaşamayı herkese tavsiye ediyorsa evet o adam evliyadır diyelim.
Ama işte dünyaya meyilli olupta gösteriş peşinde olup hava civa işlerle uğraşıyorsa üstte yazılana göre evliya gözüken ama fake evliya diyelim bugününü moda deyimi.Hadi onuda bir yana koyalımda bu fake evliya olan zat acep Aziz Mahmud Hüdai KS gibi ağaçtan 3-5 yaprak alıp bir üflemiş ve altın yapmışmı.
Yada tayyi mekan tayyi zaman yetkisi varmı.Yani adam istanbulda zırt bir anda3-5 saniyede mekkeye kabeye gidip senden youtube da kabe canlı yayınlar açıp onu orda gördünmü.
Evet kısaca gören bilen varsa yazar sanırım.Çünkü ben fake evliya görmedim gerçi ağaçtan yaprak alıp 1 okumayla altın yapan varsa yazar diyorum.Ben onuda görmedim.
Ama eski eserlerde yazılana çok inanan var inanmayan var.Haliyle diğer kalp gözü olaylarına hiç girmiyorum.
Bana sorarsan bence eserlerde yazanlar doğru.Çünkü Adamlaryalan yanlış ibilgi vermiş olsalar diyelim velevki zaten çoğu diğer tarafta orda şimdi bunları yazanlara hesap sormazlarmı sen ne yaptın kulum diye.
Yani ahirete inanan hesap kitabı bilen geri durur doğru bilgi aktarır kanımca.Yoksa sonsuza kadar cehennemde yanmayı göze alan herşeyi yapar.Yani ben peygamberim diyende var mehdiyim diyende çıkıyor.Kıyamet kopana kadarda böyle gider.
|
O eski eserdekilerde çoğu ilmi simya sayesinde gerçi
O zamanlar cadılar fln da revaçta tabi,