Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Üstadım tamam allahtan istiyoruzda vesile kim ,sufli. Eee o zaman yani ben buna sufliyi musallat etmek derim ayrıca bu büyü değilmidir?
Siz demiştiniz bana :
Havvasla yapılan pis işlemler hayırsız işlemler büyüdür diye.
Allah isterse büyü bozulur musallat çıkar sadece dua edip beklemek yeter diyen bir çocuk vardı sizde ona imtihan dünyasındayız Allah iimtihan etmek için izin verir demiştiniz.
Peygambere büyü yapmaya kalktılar neredeyse tuturuyorlardı. Mahmud efendinin eşini büyüyle öldürdüler yani burdan anlıyoruzki Allah insan oğlunun iradesine çok müdahalede bulunmuyor.
Ancak bazı durumlar dışında atıyorum dediğiniz gibi biri bir adama kötülük yapacak allah o kuluna kötülük yapılsın istemezse imtihan etmek istemezse engel olur. Bu arkadaşın ve sizin dediğiniz yolda gördüğün birinin üzerine arabayı sürüp öldürüpte suçu allaha atmak Vicdan rahatlatmak gibi. İsteseydi engel olurdu demekki ölmesini istiyor demek gibi.
Ben sufliden istiyor demedim sufliyi yapıyor emri yerine getiriyor dedim. Sufli kişiye musallat ediliyor dedim. Allah’ın ayet ve Esma’larıyla bir cinden medet umacak değiliz elbet. Ondan isteriz izin verirse sufli göreve atanır dedim.
Uzun uzun yazmaya gerek olmadığını arkadaşın bunu bildiğini sanıp kestirmeden sonuca geçtim.
Anlaşılan bir şeyi elli defada olsa açıklayarak ıncığını cıncığını anlatarak ilerlemek gerekiyormuş.
Üstadım haklı değilmiyim şimdi siz deyin bana .
Tamamda kardeş koş koca yaratıcı her şeyi vesileler doğrultusunda kendisine bağlamış rabbimiz doğrudan neden müdahalede bulunsun.
Herşey vesileler üzere değilmi?
Sen ibrahimmisin ateş gül olsun sana.
Allah onu sufliye yaptırtır .
|
bedduada suflinin musallat oldugunu kim söyledi?
havasla yapilan demedim, havasin şerli kismi büyüdür
ayetel kursi ilede büyü yapılir, celcelutiye ilede büyü yapilir,
Allah insan oğlunun iradesini mudahelede bulunmuyor değil, önüne 2 yol koyuyor biri iyi biri kötü, kişi yolunu kendi seçiyor, fakat Allah onun ezelde hangi yolu sececegini biliyor, decme aninda mudahele etmiyor