Alıntı:
terzibaba Nickli Üyeden Alıntı
Bır hacamatcıya gitmiştim kozmık enerji uyguluyor vs suan bütün ailesi hasta
|
Bu işlerden rant ve yüksek gelir devşirildiğini de ifade edelim. Bir kitaptan aynen iktibasdır: [Bu tür girişimler özellikle kadınlar için oldukça güçlendirici pratikler haline gelebiliyor. Nitekim bizim görüştüğümüz özellikle de kendi işletmesini (yoga merkezi, terapi merkezi vb.) açmış kadınlar için durum büyük oranda başarılı bir girişimcilik öyküsü olarak okunabilir. İstemedikleri, sevmedikleri ve değer görmedikleri bir işte ve ilişkide sağlıksız ve mutsuz koşullarda yaşar ve çalışırken bir anda bu hayata son verip kendi yollarını çizmeye başlıyor; kendine yetecek düzeyde (bazen çok daha fazla) para kazanıyor ve her şeyden önemlisi ‘’hoca’’ olarak insanlardan değer ve saygı görüyorlar. Örneğin İzmir’de bireysel terapilerin yanı sıra evlerde ‘’enerji temizliği’’ (evlerdeki kötü enerjileri temizleme) yaptığını söyleyen bir kadın ile yaptığımız görüşmede ‘’peki bu faaliyetlerden geçinebiliyor musunuz’’ diye sorduk. Katılımcı güldü ve bizimle dalga geçerek ‘’yalnız benim seansım 600 TL. Psikiyatrlar bile benim kadar almıyor. Ayrıca haftada 15 danışanım var’’ dedi. İstanbul’da yaptığımız bir görüşmede de benzer şekilde kadın katılımcı enerji temizliği için seans başına 750 TL aldığını söyledi] (Kitap adı: Türkiye’de Spiritüel Arayışlar Deizm, Yoga, Budizm, Meditasyon, Reiki vb.