Alıntı:
DeadStrom Nickli Üyeden Alıntı
yani sen diyorsun ki cini başka bir cinle kovacaksın bunu da hüddamlar yapıyor bende sana soruyorum o zaman kardeşim yanlış anlama tartışıyoruz sana üsünlük kurma amacım yok. hüddam nasıl elde ediliyor benim bildiğim okumalar yaparak ayetleri veya esmaları okuyarak hüddam geliyor yani yine dua ediyorsun ibadet ediyorsun öyle hüddam geliyor. dua ile oluyor yani. e o zaman ayetleri veyahut zikir çekersin hüddam gelir kurtulursun hani dedin ya başka bi cinle olacak diye sorun böyle çözülür haksız mıyım ?. ama şöyle de bi gerçek var diyelim ki kişi okuma yapamıyor ayet okuyamıyor zikir çekemiyor namaz kılamıyor bu durumda meleklerden yardım istemesi meleklerden dua istemesi doğaldır çünkü hocaya gitse ondan da yardım istemiş olacak o zaman meleklerden yardım istemesi doğrudur değil mi ? aynı şey çünkü ha hocaya gitmişsin yardım istemişsin ha meleklerden yardım istemişsin. zaten konuşşsan seni duyarlar.
|
Evvela ilk şeye cevap vereyim Kardeşcağzım.
Bir asker düşün başın dertte ve askerin yanına gidiyorsun askerde görev başında.
Sen yardım istiyorsun ama yardım etmiyor.
Bu seferde komutana gidiyorsun derdini anlatıyorsun komutan askere emir veriyor işin halloluyor.
Yani bir emir komuta şartı var.
Hüddam hemen ilk okumada gelmez dedik belirli bir seviyeye kadar çıkmak şart.
Ki o seviyelere gelsen bile yine bir emir olmadan işini halletmez emir verebilmek içinde hüddamlık vasifesini alacaksın.
İkinciye gelelim insan dışında hiç bir mahlukattan yardım istenmez haramdır. Meleğe dua etmek cine dua etmek peygambere ey falanca beni kurtar demek haramdır.
Vesile edilirse o ayrı ama sözlerin vesile kavramına aykırı gibi görünüyor.