Alıntı:
Rmzn34 Nickli Üyeden Alıntı
Nakl edilir ki, Kâbe hâri*cinde Sûr dağı eteklerinde bulunan bir mağârayâ gi*rerek saklanmışlardı. Güvercinin yuvası ve Örümceğin ağı ile onları Cenâbı Hakk'ın korumuş olduğu kıssa - meşhûrdur. Ebu Bekir hazretlerinin mağara önüne gelen düşmandan ürkmesi üzerine, Sultan— ı Resûl s.a.v Gayb âleminin askerleri bizimledir ve bizi gözlemektedirler" demesi üzerine, Hz. Sıddîk, Ey Allah'ın Resulü ben* de onları görebilseydim diye niyâzda bulunurlar. Haz*ret de Onun görülmesi zikre devâm ile olur demesi üzerine, Ey Allâh'ın Resûlü, ben Allah zikrinden uzak değilim" der. Hazret Doğru söylüyorsun yâ Ebû Bekir ama, bu ancak zikir telkini ile olur diye* rek ahfa (gizlilikle, gizlice) ile Hafîzikiri kendisi* ne verip öğretir ki, bu tarz zikir, Nakşbendiyye aziz* lerinin ve Hâcegân tâifesi ve azîzân taifesinin zikir* leridir.
Cemalettin Hulvi Lemazatı hulviyye
Buradan anlaşılıyor ki Hz Ebu Bekir r.a ilk başlarda telkinsiz şimdiki deyimle mürşidsiz sürekli zikir çekiyordu cin musallatı gibi bir hadise yaşanmış olsaydı yahud başka sahabelerin de Efendimiz gelecek ümmetini uyarırdı hadis kaynaklarında siyer kitaplarımda bildiğim kadar böyle bir beyan yok
Aksine beyanlar var
Tavvafun adlı melekleri vardır Bunlar Allah’ın adının anıldığı, ilim ve zikir meclislerini dolaşırlar. Sonra da Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkarlar. Rabbimiz (her şeyi bilmesine rağmen) meleklerine sorar, diye devam eden
Buhâri, Daavât 66; Müslim, Zikr
25
Muhakkak ki şeytan Ademoğlu’nun kalbine mühür vurur. Eğer kul Allah’ı zikrederse o kaçar, Allah’ı zikretmeyi unutursa (şeytan o kulun) kalbini ele geçirir. İşte bu hannas (adlı şeytan) ın vesvese vermesidir.
(Mecmau’z-Zevâid, h.11560; Kenzu’l-Ummal, h.1782)
Zikir hakkında çok fazla teşvik edici hadisler emredici ayetler var
Musallat kapacağına dair hiçbir hadisi şerif, kuran ayeti YOK
Eskiden zikredene deli diyorlarmış şimdilerde musallat kaparsın diyorlar insanlara korku verip zikirden alıkoyanların vay haline başkada birşey demiyorum.
|
ay ne kadar güzel yazmışsınız

ya herşeyi geçtim kuranda Allah diyor yan yatarken, otururken, her halde Allah ı zikredin diye.
yani haşa Allah a bile karşı geliyor bunlar ya, mürşide danış yok ifrit bulaşır ben Allah a danışıyorum yetmiyor mu?
off neyse ben elimin yettiğince gördüğümde böyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum, gerisi kişinin kendi imtihanı. sonuçta Allah akıl vermiş ne diyim.