Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Eyvallah kardeşim, verdiğin kaynaklara teşekkür ederim. Ama burada mesele “sihir küfür müdür değil midir” değil. Esas mesele şu:
İster dua adıyla olsun, ister esma okuması olsun bir kişinin iradesine etki etmeye çalışmak niyet olarak büyü kapsamına girebilir.
Çünkü burada niyet, “Allah’tan hayırlısını dilemek” değil, “falanca kişi bana dönsün” gibi bir yönlendirme çabası halini alıyor.
Resulullah’ın “tivele” için açıkça “şirktir” demesi de bunu destekliyor. Tivele dediği şey de, tam olarak kadını kocasına meylettirmek için yapılan şeydir.
Ayriyyetten hanefi fıkhında sihir sadece küfür olanla sınırlı değildir. Küfre götürmeyen her şey de helal değildir. Bidat, şirk, zulüm veya günah da olabilir.
Sözümüzün özü; niyetin yönlendirme yaparak dua etmek ise, bu tehlikeli bir sınırdır. Ben bu uyarıyı yapmak istedim. Hatalıysam ve bu düşünce günahsa ben tövbeye hazırım. Sadece niyetlerimizi iyi tartmalıyız diye düşünüyorum.
|
Güzel kardeşim Hassasiyetini anlıyorum ama yazılanları tam anlamamışın gibi gedi Reddül muhtarda Tevilenin hakkında iki farklı hadis alınmış ikinci hadisi tekrarlıyorum bu hadisten sonra Hazret görüşünü beyan ediyor
El-Esmaî dedi ki:
«O karıyı kocasına şirin göstermektir.» Urve bin Mâlik'ten rivayet ediliyor. Buyurdular:
«Biz cahiliye döneminde efsun yaptırıyorduk. Dedik ki:
- Ey Allahın Resulü, bizim şu yaptığımız efsunu nasıl görüyorsun? Buyurdular:
- Onu, yani efsunlarınızı bana getirip gösteriniz. Efsunda şirk olmadıkça hiç bir beis yoktur. Hadisi Müslim ve Ebû Dâvûd rivayet etti. İbn Şahne'nin, taviz'i (okuma) sihirden bir çeşit sihir kabul etmek fikri bertaraf edildi.
Efsunda yani Tivele de şirk olmadıkça Tavizi >yani okuma demek oluyor sihir kabu etmek bertaraf edildi safdışı, eledik, geçersiz diyor anlaşılmıyormu?
Zaten tiveleye sihir diyenler ilk hadisi alıyor ikincisini ya haberi yok yada kasıtlı almak istemiyor ayrıca sihir olması için şirk sözlerinden oluşması gerekiyor bir takım ritüeller içermesi gerekiyor bunlarada açıkça beyan edilmiş.
Siz demişsiniz ki karı koca arasını bulmak, ayırmak gibi denk görüyorsunuz Allah bozguncuları sevmez sihir sadece karı koca arasını bozan şeylerden ibaret değildir ama Allah en büyük günahlardan olduğu için bunu bildiriyor
Ara bulmakla yıkıcı olmak kesinlikle aynı değildir burda kişinin kendisini sevmesi yumşak olması için dua ediliyor Mukallibel kulub Rahmani vud olan Allahtan isteniyor
Konuya uygun bir şiirle noktalıyorum başka konularda hasbihal etmek üzere hoşca kalın
Söz, bizim ihtiyacımızla sevgilinin istiğnasında. Gönül, sihirbazlık neye yarar sevgiliye tesir etmedikten sonra!