Alıntı:
resh3434 Nickli Üyeden Alıntı
aslında ben bu “7. his” meselesini tam anlamaya çalışıyorum… yani kesin bir bilgim ya da tecrübem yok… sadece bazı yerlerde duyduklarım… okuduklarım üzerinden fikir yürütüyorum diyebilirim…
bazı insanlar 7. hissi… olacak bir şeyi önceden sezme… birinin niyetini hissetme… iç sıkıntısı ya da ferahlıkla yaklaşan olaylara dair işaret alma gibi tarif ediyor…
kimileri bunu ilham olarak yorumluyor… kimileri kalp gözüyle algı diyor…
hangi organ vasıtasıyla oluyor konusu da ilginç bir soru… mantıken beyinle ilgili gibi görünse de… anlatan çoğu kişi bunun daha çok kalpten gelen bir his olduğunu söylüyor… yani fiziksel değil ama ruhsal bir algı gibi…
bazen göğüste bir baskı… iç daralması… ya da tam tersi iç huzuru gibi şeylerle tarif ediliyor…
ama açıkçası ben bu konuda hâlâ net bir bilgi sahibi değilim… o yüzden de bu forumda sizlere danışmak istedim… belki işin ilmî boyutu da vardır… belki havas yönüyle izahı olan bir tarafı…
bilgisi olan… yaşayan… ya da bu konularda okuma yapan arkadaşlar katkı sunarsa memnun olurum…
selam ve dua ile…
|
bu söylediklerin zaten var olan bilinen olgular, buna kiminde önsezi, kiminde kalp gözü, kiminde keşif, kiminde keramet, kiminde de istidrac olarak vardır
internet ortaminda herkes yeni bir bilgi paylasiyor ve hemen hemen hepsi yalan uydurma,
bakiyoruz herkes alim, herkes her şeyin üstadi, herkes her şeyi biliyor,
o yüzden internet ortamindan alinan bilgilerin ciguna inanmamak gerekiyor