Alıntı:
Laflafçı Nickli Üyeden Alıntı
Ben Allah’la kimseyi kıyaslamam, bana verdiği yürekte bu kulunun sevdası bu kadar yer kaplıyor. Allah aşkıyla kıyaslamam da bir tutmamda. O başka konu bu başka konu.
|
Kendinizi Allah ile aldatıyorsunuz sevgili kardeşim. Kalbinizdekini sevda sanıyorsunuz, Allah gönülde kendinden başkasını istemez.
Şuara suresi 89uncu ayetinde Rahman Kalbi-Selim ile Allah'a varanlardan bahseder ve onların başka olduğunu söyler.
Ne demek Kalb-i Selim?
Allah'a gönülden bağlı, ondan başka bir şey olmayan, onun söylediği herşeyi yapan, tertemiz bir vicdan ile haramlardan uzak duran kalptir.
Allah aşkını kıyaslayacağınız başka bir aşk zaten yok. Yaşadığınız şeyin sadece nefsani bir saplantı olduğunu belirtmek isterim. İntihar edenler de kendini şöyle mi savunacak? Allah benim ölmemi istedi ben de atladım öldüm. Buna benziyor seninki de. Sen de diyorsun ki sevdim, Allah sevmemi istedi. O halde irade nerededir kardeşim? Kalbinde ve yaşayışında Allah varken bunun dışındaki hiç bir şey onun tahtı olan "gönülü" dolduramaz. Dolduruyorsa yaşayışınızda problem vardır. Allah katındaki tek din olan İslam'a uygun yaşarsanız ondan başka bir şeye aşık olamaz, onun yarattıklarına bile baktıkça Allah'a olan aşkınızı anımsarsınız.