63 yaşında birisi sigara içer.İçki içmez.Namazı kılmaz eskiden kılardı.Derken gezer tozar hayatını yaşar.Sonra hasta olur.Tahliller yapılır.Karaciğerde büyüme var demişler.Bu tabii devlet hastanesine güvenmez işin ucunda ölüm var.Gider özel hastaneye 70 yaşından uzman doktor bakar sorar.İçki içiyormusun içmiyorum sigara içiyorum buna sorar egzersiz spor varmı oda yok.Derken yaşacağın 5 sene der.Bunun üzldüğünü anlayınca süreyi 10 sene der.
Öleceği tarihi tabii Allah CC bilirde.Ben diyim doktor 5 sene demişse buda gene har vurup harman savurursa 5 sene dolmadam ölür.
Peki bu beyinsiz eskiden namaz kılardı bıraktı laf ağzıma geldi demedim.Namaza başla diyim dedim geri durudm çabuk parlayan biri.
Birde işte kanser hastaları oluyor onlarada bakıyorlar hastalık evre evre ileri evrede artık ayapacak yok yani öleceksin.Orda doktor diyor senin 6-9 ay ömrün var.İşte o insan biraz kafa çalışsa lan ölüyorum ölüyorsun yani.
Ölmeden madem müslümansan dini olaylara başla tevbe et.Ölümün garanti kaçış yok.Bunu akıl et.
Belki bakar Cenabu Rabbul Alemin tevbeni kabul eder.son 3-5 ayda kıldıklarınıda kabul eder namazı diyelim.Eskiden kılmadığın misal 30-40 sene kaza namaz var borçlusun onlarıda belki af eder.Onuda ahirette görecen af edilip edilmediğini şimdiden tedbirini al ayni.
Hastalıklar musibet imtihanda bunlar niye bana verildi diye kişi düşünecek.Bana niye son 5-6 ay ömrüm kaldığı söylendi bunlar niye beni buldu diye düşünmesi gerekir kişinin.Geçen birisi şarkıcı kız önce 1 kanser ordan başka yere sıçrar git el git gel kız en sonunda öldü yani.İşte helede kanser oldu ise kaçarın yok öylede böylede kişiyi götürüyor.Ölen şarkıcı şimal imiş bak 2 resim yanyana işte neydim ne oldum olayı.Herkes gidecek mesele burda.Hasstalıklar bahane.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ama adama deseler senin 8 ay ömrün var.İşte bazısıda son 6 ayını işte her türlü gezme tozma dünyayı göreyim görmeden ölmeyim diyipte gezende vardır tahminimce.
|